Quantcast

Ukraina skelbia sulaikiusi vyrą, prisidėjusį prie Rusijos smūgių Charkive

  • Teksto dydis:

Ukraina ketvirtadienį pranešė sulaikiusi buvusį kariškį, kaltinamą padėjus Rusijos pajėgoms vykdyti išpuolius rytinėje Charkivo srityje.

Nuo 2022-ųjų vasario, kai Rusijos pajėgos įsiveržė į šalį, Ukrainos prokurorai pradėjo tūkstančius bylų dėl įtariamo bendradarbiavimo su rusais.

Ukrainos saugumo tarnyba SBU pranešė, kad sulaikė vyrą, kaltinamą koordinavus išpuolius su Rusija besiribojančioje Charkivo srityje.

Tarnyba teigė, kad įtariamasis bandė pabėgti į Rusijos kontroliuojamą teritoriją netoli fronto linijoje esančio Kupjansko miesto.

Buvusiam kariui, kuris kaltinamas buvus Rusijos federalinės saugumo tarnybos FSB agentu, gresia įkalinimas iki aštuonerių metų, pranešė SBU.

„Imtis šių veiksmų jį paskatino okupuotoje teritorijoje gyvenantys tėvai“, – sakoma pareiškime.

Tuo metu Ukrainos pajėgos pranešė, kad kaimyniniame Sumų regione atrėmė Rusijos diversinę grupę.

„Pasieniečiai aptiko priešo pasalą su keliolika diversantų“, – nurodė pasieniečių tarnyba ir pridūrė, kad rusų pajėgos buvo sustabdytos artilerijos ir minosvaidžių ugnimi.

Maskvos kariai pačioje invazijos pradžioje įžengė į Sumų regioną, tačiau Ukrainos pajėgos juos atrėmė.

Ukraina taip pat pranešė, kad ketvirtadienį nuteisė du asmenis, vyrą ir žmoną, 15 metų kalėti už tai, kad jie suteikė Rusijai informacijos, padėjusios suduoti raketų smūgį ligoninei Chersone.

Vyras ir žmona nuteisti dėl kaltinimų išdavyste. Teigiama, kad jie teikė informaciją apie Ukrainos kariuomenės pozicijas, įskaitant „sužeistų Ukrainos karių gydymo stacionarų vietas“, sakoma SBU pareiškime.

„Būtent jų nurodymu okupantai apšaudė vietos ligoninę“ pietiniame Chersono mieste, teigiama pranešime.

Nurodoma, kad kaltinamieji buvo užverbuoti Rusijos FSB saugumo tarnybos po to, kai atsiliepė į skelbimą viename rusiškame platformos „Telegram“ kanale, kuriame buvo siūloma mokėti už žvalgybinę informaciją apie Ukrainos pozicijas.

Rusijos pajėgos apšaudė daug medicinos įstaigų Chersone, Ukrainai 2022 metų lapkritį susigrąžinus šio pietinio miesto kontrolę.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojediversantascharkivasSumų regionasChersonas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių