Quantcast

Kyjivas atakavo rusų okupuotą Krymą tolimojo nuotolio raketomis

Rusų oro gynybos sistemos sunaikino keturias iš JAV gautas tolimojo nuotolio raketas ATACMS, kurias ukrainiečių pajėgos buvo paleidusios į Krymo pusiasalį, šeštadienį ryte pranešė Rusijos gynybos ministerija.

Išpuolio prieš Krymą, kurį Maskva neteisėtai aneksavo 2014 m., mastas ir padariniai dar nėra žinomi, pats Kyjivas šio pareiškimo kol kas nekomentavo.

Jau daugiau nei dvejus metus plataus masto karą Ukrainoje vykdanti Rusija dažnai praneša tik apie tariamai sėkmingas savo oro gynybos pajėgų operacijas neutralizuojant ukrainiečių dronų ar raketų atakas.

Praėjusį antradienį Ukraina neseniai Jungtinių Valstijų pristatytomis raketomis atakavo Kryme dislokuotus rusų karius. Nepriklausoma žiniasklaida pranešė apie smūgius trims Krymo karinėms bazėms, per kuriuos būta aukų.

Vašingtonas pastarosiomis savaitėmis pranešė, kad naujame Ukrainai skirtos ginkluotės pakete bus dar tolimesnio nuotolio raketų ATACMS. Pirmiau pristatytų šio tipo raketų veikimo nuotolis buvo iki 165 km.

Juodojoje jūroje esantis Krymo pusiasalis yra viena iš svarbiausių rusų pajėgų sutelkimo vietų, per jį gabenami kariai, ginklai ir amunicija.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis yra pažadėjęs atgauti visą Rusijos užgrobtą teritoriją, įskaitant Krymą.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeKyjivasKrymasATACMS raketos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių