Quantcast

JAV analitikai: netrukus Rusija sustiprins smūgius, okupantai pasistūmėjo Donbase

Rusija ketina suintensyvinti smūgius Ukrainai, kad padarytų maksimalią žalą Ukrainos kariuomenės infrastruktūrai ir logistikai iki JAV pagalbos atvykimo, sakoma Karo tyrimų instituto (ISW) ataskaitoje, pranešė „Ukrinform“.

ISW išanalizavo Rusijos gynybos ministro Sergejaus Šoigu kalbą, pasakytą Gynybos ministerijoje balandžio 23 d., kurioje jis akcentavo Rusijos puolimo operacijas netoli Časiv Jaro, Avdijivkos ir Donecko bei paskelbė apie Rusijos ketinimą intensyvinti smūgius į Ukrainos logistiką.

„Tikėtina, kad artimiausiomis savaitėmis Rusijos pajėgos sustiprins dabar vykdomas puolimo operacijas, kad pasinaudotų ribotomis Ukrainos galimybėmis prieš atvykstant JAV saugumo pagalbai“, – sakoma pranešime.

Pasak analitikų, S. Šoigu dėmesys puolimo operacijoms netoli Časiv Jaro, į vakarus nuo Avdijivkos ir į vakarus bei pietvakarius nuo Donecko rodo, kad Rusijos pajėgos greičiausiai sustiprins puolimą šiose srityse.

ISW pranešime taip pat sakoma, kad balandžio 19 d. Rusijos kariuomenė pradėjo smarkų Ukrainos transporto infrastruktūros Dnipropetrovsko srityje puolimą ir artimiausiomis savaitėmis galimai ketina pakartoti ir išplėsti šiuos smūgius, kad nutrauktų Ukrainos antžeminius ryšius.

Analitikų manymu, Rusijos karinė vadovybė galimai tikisi, jog šios koordinuotos pastangos apribos Ukrainos gebėjimą pakankamu mastu permesti karius ir techniką į kritinius taškus fronto linijoje ir „pavėlins pagerintus pajėgumus, kuriuos Ukrainos pajėgoms suteiks Amerikos saugumo pagalba“.

„DeepState“: okupantai pasistūmėjo keliose Donbaso gyvenvietėse

Rusijos kariuomenė pasiekė laimėjimų prie kai kurių fronto linijos gyvenviečių, kur tęsėsi įnirtingi mūšiai.

Stebėjimo grupės „DeepState“ duomenimis, priešas pasistūmėjo mažiausiai šešiose gyvenvietėse, praneša UNIAN.

„Priešas pasistūmėjo Očeretynėje, Novobachmutivkoje, Novokalynovėje, Berdyčiuose, Semionovkoje ir į  pietus nuo Georgijevkos“, – pažymi analitikai.

Per parą Ukrainos gynybos pajėgų aviacija atakavo 17 priešo gyvosios jėgos susitelkimo rajonų ir vieną zenitinių raketų kompleksą. Savo ruožtu Ukrainos raketų kariuomenės daliniai smogė vienai antžeminei dronų valdymo stočiai, vienam rajonui, kur buvo sutelkta ginkluotė ir karinė technika, dviem gyvosios jėgos susitelkimo rajonams, vienai oro gynybos priemonei ir trims kitiems svarbiems taikiniams.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeDonbasasJAVRusijaSergejus Šoigu

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių