Quantcast

Izraelis teigia artėjantis link operacijos Gazos Ruožo mieste Rafache vykdymo

  • Teksto dydis:

Izraelis trečiadienį pareiškė, kad „juda į priekį“ vykdydamas planuojamą operaciją Rafache pietiniame Gazos Ruože, nepaisydamas tarptautinio pasipiktinimo dėl nuogąstavimų dėl 1,5 mln. ten prisiglaudusių palestiniečių.

„Izraelis juda į priekį vykdydamas savo operaciją, nukreiptą prieš „Hamas“ Rafache, – spaudos konferencijoje sakė vyriausybės atstovas spaudai Davidas Menceris (Deividas Menseris). – Keturi batalionai, kurie lieka Rafache, negali būti apsaugoti nuo Izraelio. Jie bus užpulti.“

D. Menceris pridūrė, kad „dvi rezervinės brigados“ buvo mobilizuotos „gynybinėms ir taktinėms misijoms Gazoje“ prieš palestiniečių islamistų judėjimą.

Nuo spalio 27 dienos, kai prasidėjo Izraelio antžeminė invazija į Gazos Ruožą, buvo sunaikinta „mažiausiai 18 ar 19 iš 24 „Hamas“ batalionų“, teigė jis.

Ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) ne kartą yra sakęs, kad Izraelis imsis tolesnių veiksmų, grasindamas pulti Rafachą – paskutinį didelį Gazos Ruožo gyventojų centrą, į kurį dar neįžengė Izraelio sausumos pajėgos.

Premjeras teigė, kad likusių keturių „Hamas“ batalionų Rafache sunaikinimas yra gyvybiškai svarbus jo vyriausybės karo tikslui sunaikinti islamistų grupuotę Gazos Ruože.

Didžioji dalis iš 2,4 mln. Gazos Ruožo gyventojų prieglobstį rado Rafache, daugelis jų glaudžiasi laikinose stovyklose.

Šalys, įskaitant pagrindines Izraelio sąjungininkes Jungtines Valstijas, įspėjo Izraelį nesiųsti karių į Rafachą, baimindamosi didelių civilių aukų ir platesnės humanitarinės katastrofos.

„Hamas“ nori nuolatinių paliaubų Gazos Ruože, kurios šiuo metu nepriimtinos B. Netanyahu, pažadėjusiam sunaikinti visus „Hamas“ batalionus.

D. Menceris sakė, kad per karą Gazos Ruože iki šiol „mūšio lauke žuvo, buvo sulaikyti arba sužeisti mažiausiai 26 tūkst. teroristų“.

Izraelis plataus masto karinį puolimą prieš „Hamas“ kovotojus Gazos Ruože vykdo po to, kai ši islamistų grupuotė spalio 7 dieną surengė precedento neturintį išpuolį prieš pietines Izraelio bendruomenes.

Per spalio 7-ąją „Hamas“ įvykdytą išpuolį, Izraelio duomenimis, žuvo 1 170 žmonių, daugiausia civilių.

Per šią ataką „Hamas“ kovotojai pagrobė apie 250 įkaitų, iš kurių 129, Izraelio teigimu, tebėra Gazos Ruože, įskaitant 34 žuvusius.

Atsakydamas Izraelis pradėjo didžiulį karinį puolimą, per kurį Gazos Ruože žuvo mažiausiai 34 262 žmonės, daugiausia moterys ir vaikai, skelbia „Hamas“ valdomos teritorijos Sveikatos apsaugos ministerija.


Šiame straipsnyje: IzraelisGazos ruožasRafachas

NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
sionsatanystai jav zydbankiu deka saude prezidentus kaip /gojus/ nes sie nevykde ju valios tas vyksta jau visur ir visuose sio isprotejusio velnio lygiuose norincio pagrobt kuo daugiau sielu i savo pekla is kurios islindo ten ir prasmegs su visa savo /vertybine saika z pp =0

taigi

taigi portretas
Nacistai tfūūū
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių