Quantcast

Plonumas vaisingumui kenkia labiau nei nutukimas

Moterys įspėjamos, kad lieknumas pasunkina pastojimą daug labiau nei storumas.

Tyrimu nustatyta, kad plonos moterys sunkiau pastoja nei viršsvorio turinčios būsimos mamos.

Vaisingumo ekspertas Richardas Sherbahnas teigė, kad skiriant labai daug dėmesiui nutukimui pamirštama apie per didelio plonumo žalą.

Aštuonis metus trukusiame tyrime moterys buvo suskirstytos į tris grupes pagal svorį – labai plonos, normalios ir nutukę.Apie 50 proc. moterų, kurios buvo normalaus svorio, turėjo kūdikius. Tarp storų moterų vaikų susilaukė 45 proc. ir tik 34 proc. plonųjų.

Nors gydytojas Sherbahnas teigė anksčiau girdėjęs, kad liesumas trukdo pastoti labiau nei storumas, jis buvo nustebęs tokiu dideliu svorio efektu nėštumui.

Jau iš anksčiau žinoma, kad ypač per mažas svoris apsunkina pastojimą natūraliu būdu dėl moteriško hormono estrogeno sumažėjimo.

Vienas iš paaiškinimų, kodėl liesoms moterims sunkiau pastoti, gali būti tai, jog embrionams sunkiau implantuotis į plonos moters gimdą, nes šios nėra tokios vešlios.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ieva

Ieva portretas
Visiškai vienodai kenkia tiek per didelis lieknumas, tiek per didelis nutukimas.. abu jie vienodai neigiami gali būti.. 50 prie 50.. nesutinku, nes turiu kitokios patirties ir akivaizdžių pavyzdžių..

Angel

Angel portretas
Labai pritariu 1-mam komentarui, ir tai ir tai kenksminga. Manau reiktų dar išskirti du dalykus, viršsvorį ir nutukimą. Taigi manyčiau turinčias šiek tiek viršsvorio moteris nereikėtų vadinti storulėmis ar nutukusiomis. O va nutukimas, tai jau ne mažesnė problema nei per didelis liesumas.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių