Quantcast

Kodėl gyvenimas mieste paverčia storu, nevaisingu, aklu bei liūdnu?

Vis daugiau mokslinių tyrimų rodo, kad kūdikiai, gimę mieste, bei juose užaugę vaikai susiduria su dažnesnėmis fiziniėmis ir psichologinėmis problemomis.

Tyrimai atskleidžia galimą grėsmę, nes vis daugiau žemės gyventojų didžiąją savo gyvenimo dalį praleidžia miestuose, rašo „Daily Mail“.

1900-aisiais tik 14 proc. pasaulio gyventojų buvo miestiečiai. Prieš tris metus paskelbta, kad miesto gyventojai sudaro 50 proc. visos populiacijos.

Jungtinės tautos (JT) prognozuoja, kad 2050 metais miestuose gyvens 70 proc. Žemės gyventojų.

Vidutiniškai miestiečiai gyvena finansiškai geresnį gyvenimą. Jie taip pat turi geresnes profesines galimybes, džiaugiasi įvairesniu maistu, profesionalesne sveikatos apsauga bei didesne švara.

Tačiau tuo pačiu miesto gyvenimas teikia didesnę riziką susirgti chroninėmis ligomis, psichologiniais sutrikimais, širdies ligomis, vėžiu bei kelia nerimą dėl vaisingumo.

Paskutinių tyrimų duomenimis, miesto užterštumas gali daryti žmogui įtaką dar net jam negimus. Mokslininkai nustatė, kad miestuose gimę kūdikiai yra didesni ir daugiau sveria. Ištyrę motinų placentas, mokslininkai nustatė, kad jose yra žymiai didesnis kiekis cheminių teršalų, kurie sukelia nutukimą, hiperaktyvumą, lytinės brandos sutrikimus, plaučių, krūtinės, prostatos vėžį bei vaisingumo problemas.

Praėjusiais metais Ohajo universiteto mokslininkai paskelbė, kad oro užterštumas kūdikiuose sukelia cukraus kiekio kraujyje padidėjimą bei pasipriešinimą insulinui. Tai padidina riziką susirgti cukriniu diabetu.

Kitas miesto gyvenimo atributas – laikas, praleistas uždarytose patalpose. Mokslininkai teigia, kad praleidžiant didžiąją dalį laiko namuose vaikams gali išsivystyti rimta trumparegystės forma, kuri gali suaugusį žmogų apakinti.Gyvenimas užsidarius namuose taip pat kaltinamas, sukeliant astmą bei įvairias alergijos formas. Manoma, kad griežta higiena namuose vaikus padaro neatsparius natūraliam „purvui“.

Tačiau gyvenant mieste kyla ne tik sveikatos problemos. Pastebėta, kad miestiečiai dažniau kenčia ir nuo psichologinių bėdų. Londono psichiatrijos institutas nustatė, kad mieste gimę ir užaugę vyrai du kartus dažniau serga šizofrenija.

Mieste gyvenančios moteris penkis kartus labiau rizikuoja susirgti bulimija.

Metų pradžioje Vokietijos mokslininkai paskelbė, kad miesto gyventojų smegenys veikia visiškai kitaip nei kaimo gyventojų. Miestiečių smegenys daug aktyviau reaguoja į stresą sukeliančius dirgiklius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kukis

kukis portretas
tai ir taip aisku, kad kaime uzauges zmogus bus daug sveikesnis, graziasnis ir nesugadintas, uzmiestyje gamta poilsis nuo viso triuksmo, reik varyt gyvent i kaima !!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių