Quantcast

Į ką reikėtų atkreipti dėmesį atsisėdus į automobilį, kad nusipirkę nepasigailėtume?

  • Teksto dydis:

Prieš įsigydami automobilį neretai teišklausome draugų ar giminaičių patarimų, nors atsižvelgti renkantis tikrai yra į ką. „Autogidas.lt“ atstovas Vytautas Rudonius LNK papasakojo svarbiausius niuansus, kuriuos svarbu įvertinti.

– Pradėkime nuo kėbulo: hečbekai, universalai, vienatūriai... Ką čia reikėtų žinoti? Ką rinktis?

– Pirmiausia, mes rekomenduojame įsivertinti savo poreikius. Jeigu gyvenate mieste, niekur nevažiuojate, paprastai rekomenduojame rinktis nedidelio litražo automobilį, mažiuką, galbūt hibridinį, galbūt elektromobilį. Jei mėgstate keliones, turite didelę šeimą, tuomet – didesnį automobilį. Jeigu esate jaunesnis, važinėjate vienas, galbūt rinkitės sportišką automobilį. Pirmiausia rekomenduojame pradėti nuo tipo, įsivertinti savo poreikius.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

– Gyvename tam tikru pokyčių laikotarpiu. Elektromobiliai darosi vis populiaresni, dyzeliniai automobiliai, kai kurie sako, ateities jau nebeturi. Kaip yra iš tikrųjų? Kokiu kuru varomą automobilį reikėtų rinktis?

– Na, tiems, kas daugiau keliauja tarp miestų, matome, kad kol kas elektromobilis ne visai tinkamas, nes (įkrovimo) stotelių yra ne tiek daug, koks galbūt yra poreikis. Šiandien tikrai dyzeliu varomas automobilis yra lyderiaujantis ir nepakeičiamas. Na, o elektromobiliai, kaip matome, dar yra ateitis. Sunku prognozuoti, ar elektromobiliai ilgose distancijoje pakeis dyzelinius automobilius.

Šiandien tikrai dyzeliu varomas automobilis yra lyderiaujantis ir nepakeičiamas.

– O jei tarpinis variantas: žmogus darbo dienomis važiuoja į darbą, į parduotuvę, savaitgaliais – į sodybą ar pajūrį. Koks kuro tipas jam labiausiai pasiteisintų – hibridas, benzinas, dyzelis?

– Pastebime, kad ypač tarp vilniečių elektromobilių paklausa yra, ne vienas elektromobilis ir hibridas mūsų miesto gatvėmis važinėja. Tačiau jeigu žmogus keliauja tarp miestų, jis dažnai turi ir antrą automobilį – ne elektromobilį, nes važiuoti iki Klaipėdos ir grįžti atgal neįkrovus automobilio – sudėtinga. Tačiau jeigu gyvenimas vyksta mieste, niekur nekeliaujama, tikrai pastebime, kad labai dažnai vairuotojai renkasi vadinamąją žalią energiją ir keliauja su elektriniu automobiliu.

– Kaip ieškoti automobilio? Ar reikia koncentruotis į keletą automobilio markių ir nesiblaškyti, ar aprėpti didesnį diapazoną ieškant?

– Pirmiausia mes rekomenduojame nusistatyti bent keletą modelių, tikrai nesusikoncentruoti ties vienu automobiliu, išsirinkti kokius 3–4 patinkančius modelius. Galbūt pasirinkti ir vieną, kuris nėra jums labiausiai patinkantis, nes lyginant dažnai paaiškėja, kad tas automobilis, kuris pradžioje gal ne visai patiko, yra visiškai kitoks ir būtent tokį įsigysite. Lyginant automobilius rekomenduojame paieškoti komentarų, bet tuo visiškai nepasitikėti, paklausyti, ką kalba ekspertai, kokios apžvalgos padarytos. Atliekame apklausas ir pastebime, kad dažnai mūsų pirkėjai labai pasitiki draugais, kaimynais, bet tai nėra iki galo tikslu. Tai yra subjektyvus dalykas, vieniems automobilis bus labai geras, kitiems nelabai, o automobiliu reikės važiuoti pačiam.

– Apie važiavimą pačiam. Atsisėdus į automobilį, į ką reikėtų atkreipti dėmesį, kad nusipirkę nepasigailėtume?

– Būtinai prieš perkant automobilį reikia su kažkuria iš patinkančių markių pavažiuoti, atlikti bandomąjį važiavimą. Atsisėdus į automobilį yra labai svarbus komfortas – vairavimo komfortas, ar įsėdus patogi sėdynė. Jeigu sėdynė nepatogi, pedalai per aukštai, tai jus nuolat erzins. Reikėtų atkreipti dėmesį ir į tai, kas su jumis važiuos automobiliu, – ar turite gyvūnų, vaikų. Pavyzdžiui, aš turiu vaikų. Mano automobilis yra „ant ribos“, nes trys vaikiškos kėdutės jau gana sunkiai telpa. Todėl būtinai reikia į tokius dalykus atkreipti dėmesį.

– Išsirinkus patinkantį automobilį, prasideda derybos, kalba apie kainą. Kiek galima tikėtis nusiderėti?

– Na, jei automobilis yra paklausus, paklausi jo markė, modelis, nusiderėti būna gana sudėtinga. Tačiau jei automobilis nėra toks paklausus, galima tikrai pardavėjus kažkiek pakalbinti, paspausti, nuolaida galima. Dažnai pastebime, kad tai nebūtinai piniginė nuolaida – galima susiderėti padangų komplektą, jeigu perkate naują automobilį – galbūt aptarnavimą, jeigu naudotą – galbūt kokių nors detalių to automobilio, tarkime, vadinamuosius ragus ant stogo ir pan. Derybos tikrai yra galimos, bet reikia įsivertinti, ką perkate.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Egis

Egis portretas
Rusai keikia kiniškus auto ,o yra asilų komentatorių ,ka i europiniai blogesni už kiniškus,išsiplauti galvą ąsile.

Anonimas

Anonimas portretas
Del rusisku automobiliu jus NETEISUS nes rusiski tiktai kai kurie pavadinimai o apsoliuti dauguma Kinijos. Ir reikia pasakyti kiniski auto yra gana patikimi ir kokybiski. Geresni negu europietiski. Europos ekonomika subinej ir jiems jau rupi kaip isgyventi o ne automobiliai.

patarimas

patarimas portretas
japonai rūdyja, prancūziški genda, vokiški sudėtingi-pirkit rusiškus
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių