Quantcast

Progų nerealizavęs jaunimas nusileido islandams

„Žinoma, blogai, kad šiose rungtynėse neiškovojome taškų, bet noriu vyrukams padėkoti už atsidavimą", - sakė Tomas Ražanauskas. Jo vadovaujama Lietuvos vaikinų iki 21 metų rinktinė  Jonavoje 0:1 pralaimėjo UEFA Europos čempionato atrankos rungtynes su Islandijos futbolininkais.

Lietuviai, Prieš tai lietuviai žaisdami namie pralaimėjo Danijos ir Velso komandoms, Jonavoje buvo arti pirmojo taško I grupėje.

Antradienio dvikovoje abi komandos surengė daug pavojingų momentų, tačiau žiūrovai stadione išvydo tik vieną įvartį – jį 66 minutę įmušė Davíðas Snæras Jóhannssonas. Armandas Kučys 77 minutę turėjo progą išlyginti dvikovos rezultatą, tačiau jam nepavyko realizuoti 11 m baudinio.

Pažymėtina, kad rinktinės užbaigė susitikimą žaisdamos dešimtyje – 70 minutę dėl antros pelnytos geltonos kortelės buvo pašalintas Emilis Gasiūnas, o netrukus Islandijos rinktinės vartininkui buvo parodyta raudona kortelė.

Europos vaikinų U21 čempionato atrankos rungtynių statistika

Lietuva – Islandija 0:1 (0:0)

Jonavos miesto centrinis stadionas; teisėjas – Luisas Teixeira (Andora)

Įvartis: 66 min. Davíð Snær Jóhannsson (Islandija)

Įspėti: 57 min. Kristupas Keršys, 60 min. Armandas Kučys, 61 min. Emilis Gasiūnas, 86 min. Motiejus Burba (Lietuva); 57 min. Mikael Egill Ellertson, 90+1 min. Logi Hrafn Róbertsson (Islandija)

Pašalinti: 70 min. Emilis Gasiūnas (Lietuva); 74 min. Lúkas Petersson (Islandija)

Lietuvos rinktinės sudėtis: Rimvydas Kiriejevas, Motiejus Burba, Eduardas Jurjonas, Nojus Stankevičius, Kristupas Keršys, Deividas Dovydaitis (81 min. Nojus Lukšys), Martynas Džiugas (20 min. Ernestas Burdzilauskas), Titas Buzas (60 min. Gustas Jarusevičius), Emilis Gasiūnas, Gabrielius Micevičius (60 min. Eridanas Bagužas), Armandas Kučys. Atsargoje: Dominykas Valeckas, Žygimantas Baltrūnas, Džiugas Aleksa, Dariuš Stankevičius, Matas Dedura.

"Ko tikrai pasigedau, tai mūsų progų realizacijos. Ne kiekvienose rungtynėse pavyksta jų sukurti daug, bet bent po 2-3 sukuriame, tas džiugina, bet šiek tiek šlubuojame su realizacija ir šiandien buvo visiškai ne mūsų diena. Ir traumos, ir kortelės, neįmušėme baudinio, viskas taip susiklostė, bet esu dėkingas vyrams už rungtynes ir atsidavimą“, – dėstė lietuvių treneris.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių