Quantcast

Žiniasklaida: baimindamiesi puolimo iš Rafos pabėgo apie 200 tūkst. palestiniečių

Izraelio žiniasklaida pranešė, kad dešimtys tūkstančių žmonių paliko Rafą prieš artėjantį Izraelio puolimą.

Nuo balandžio 7 dienos Rafą paliko apie 150–200 tūkst. civilių palestiniečių, ketvirtadienį pranešė laikraštis „Jerusalem Post“, remdamasis kariuomenės informacija.

Izraelio gynybos pajėgos (IDF) atsisakė komentuoti šį pranešimą.

Nuo pat karo Gazos Ruože pradžios buvo momentų, kai apie 1,5 mln. iš daugiau kaip 2,2 mln. Gazos Ruožo gyventojų ieškojo prieglobsčio Rafoje nuo nuolatinių Izraelio atakų.

Pagalbos organizacijos teigia, kad per karą čia prieglobsčio ieškojo daugiau kaip 1 mln. žmonių.

Pranešama, kad balandžio 7 dieną Izraelio kariuomenė išvedė savo karius iš Kan Juniso, taip pat esančio Gazos Ruožo pietuose. Nuo to laiko, pasak „Jerusalem Post“, civiliai gyventojai palieka Rafą ir keliauja į Kan Junisą.

IDF tikisi, kad dar daugiau civilių paseks jų pėdomis ir keliaus į naujus palapinių miestelius, įkurtus Gazos Ruožo pietuose ir centre.

Izraelio radijo pranešimuose teigiama, kad prieš Izraelio planuojamą karinę operaciją Rafoje bus vykdoma kelias savaites truksianti civilių gyventojų evakuacija.

Be to, Palestinos ambasadorius Kaire ketvirtadienį pranešė, kad nuo karo, prasidėjusio spalio 7 dieną po „Hamas“ išpuolio prieš Izraelį, pradžios iš Gazos Ruožo į Egiptą atvyko 80–100 tūkst. palestiniečių.

Ambasadorius Diabas Allouh agentūrai AFP sakė, kad jie perėjo sieną, tačiau nepatikslino, kaip. Rafos pasienio perėja yra vienintelis įvažiavimo į Gazos Ruožą ir iš jo punktas, kurio tiesiogiai nekontroliuoja Izraelio pajėgos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žemaitis

Žemaitis portretas
Gerb. Remigijus Žemaitaitis teisus. Ką rinksime Prezidentu?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių