Quantcast

Šaltinis: Ukraina smogė Rusijos naftos objektams

Už praėjusios nakties smūgius Rusijos naftos objektams atsakingi ukrainiečių atakos dronai, trečiadienį naujienų agentūrai AFP sakė šaltinis Ukrainos gynybos sektoriuje.

„SBU (Ukrainos saugumo tarnybos) dronai smogė dviem naftos saugykloms Smolensko regione“, – nurodė šaltinis po to, kai apie atakas pranešė rusų pareigūnai.

Smolensko srities gubernatorius Vasilijus Anochinas socialiniame tinkle „Telegram“ parašė, kad regioną vėl atakuoja ukrainiečių dronai ir kad „tikriausiai dėl atakos“ kilo gaisrai Smolensko ir Jarcevo rajonuose.

Apie nukentėjusius žmones nepranešama.

Kiek vėliau pranešta, kad Voronežo srityje ukrainiečių dronai pataikė į naftos perdirbimo gamyklą, o Lipecko srityje – į „pramoninę zoną“.

Voronežo srities gubernatorius Aleksandras Gusevas tvirtino, kad oro gynyba numušė keturis dronus virš jo regiono.

Gubernatorius Igoris Artamanovas teigė, kad vienas dronas pastebėtas „Lipecko srities pramoninėje zonoje“.

„Kyjivo nusikalstamas režimas bandė smogti Lipecko pramoninės zonos infrastruktūrai“, – sakė jis ir pridūrė, kad į gyvenamuosius rajonus nesitaikyta.

Apie incidentus Voronežo ir Lipecko srityje Ukraina kol kas nieko nekomentavo.

Pastarosiomis savaitėmis Ukrainos pajėgos surengė keletą dronų smūgių prieš Rusijos naftos pramonę. Pranešama, kad balandžio 20-ąją surengta plataus masto ataka sukėlė gaisrus Briansko, Kalugos ir Smolensko srityse esančiuose objektuose.

Šaltinis Ukrainos gynybos sektoriuje AFP sakė, kad Rusijos valstybės kontroliuojama energetikos milžinė „Rosneft“ neteko dviejų degalų ir tepalų sandėliavimo ir siurbimo bazių Jarcevo ir Rozdorovo miestuose.

Šaltinis pridūrė, kad dronai atakavo objektus, kuriuose laikoma 26 tūkst. kubinių metrų degalų, ir teigė, kad Ukraina ir toliau vykdys tokius bombardavimus.

„Šie objektai yra ir liks absoliučiai teisėti taikiniai“, – nurodė šaltinis.

Rusija sistemingai vykdo išpuolius prieš Ukrainos energetikos infrastruktūrą ir daro ilgalaikę žalą svarbiausiems objektams.

Tačiau pastaraisiais mėnesiais Ukraina taip pat teigė sudavusi nemažai smūgių Rusijos naftos perdirbimo gamykloms ir naftos saugykloms ne tik pasienio regionuose, pavyzdžiui, Smolenske, bet ir už šimtų kilometrų nuo sienos esančiose teritorijose.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeRusijanaftaenergetika

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių