Quantcast

Po naktinių Rusijos smūgių daugumai Ukrainos namų ūkių atnaujintas elektros tiekimas

Ukrainoje pirmadienį buvo atnaujintas elektros tiekimas daugumai namų ūkių, netekusių elektros energijos dėl naktį Rusijos surengtų smūgių šiauriniame Sumų regione, pranešė regiono operatorius.

Pastaruoju metu suintensyvėjo Rusijos smūgiai Sumų ir Charkivo regionuose, spėjant, kad Maskva ten ruošiasi surengti didelio masto puolimą.

„Gegužės 6 dieną 12 val. [vietos ir Lietuvos laiku] Sumų regione dėl Rusijos atakos be elektros energijos buvo likę 15 240 namų ūkių“, – pranešė regiono elektros energijos operatorius.

Kiek anksčiau Ukrainos energetikos ministerija skelbė, kad po naktį įvykdyto išpuolio be elektros liko daugiau kaip 400 tūkst. namų.

Pastaraisiais mėnesiais Maskvos pajėgos suintensyvino smūgius Ukrainos energetikos objektams. Dėl jų buvo nutraukta didelė dalis gamybos, visoje šalyje trūkinėjo ir buvo ribojamas elektros energijos tiekimas.

Energetikos ministerijos duomenimis, kaimyninėje Charkivo srityje Rusijos smūgiai taip pat pažeidė tinklus ir be elektros buvo likę 32,6 tūkst. namų ūkių.

Sumų regionas ribojasi su Rusija ir invazijos metu yra nekart tapęs rusų smūgių taikiniu, tačiau jis yra toli nuo toliau į pietus esančių kovos židinių. Visgi jame, kaip ir Charkivo regione, padaugėjo smūgių.

Pirmadienį Ukrainos sausumos pajėgų vadas Oleksandras Pavliukas įspėjo apie galimus Maskvos puolimo planus.

„Mūsų žvalgybos tarnybos teigia, kad rusai planuoja užimti Charkivą arba Sumus, tačiau mes nežinome, kiek rimti tie planai ir ar jie pajėgūs juos įgyvendinti su savo turimomis pajėgomis“, – nurodė jis.

Kyjivas teigia, kad Maskva intensyvina atakas prieš gegužės 9-ąją, kai Rusija minės Sovietų Sąjungos pergalę prieš nacistinę Vokietiją Antrajame pasauliniame kare, Ukrainai laukiant, kol iš Jungtinių Valstijų bus atgabenta itin svarbios ginkluotės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kelintu

Kelintu portretas
METU NUOTRAUKOS,NU BAIKIT MULKINTI ZMONES SU TUO KARU,PRATYBOS SU NATO IR VISU VIRSUNIU SUSITARIMU IR IPAREIGOJIMAIS!!!!!KELINTU METU MASINA????????????

Anonimas

Anonimas portretas
Gyvulių ūkių

Raketa

Raketa portretas
Kodėl Ukraina ne lygina su žeme maskvos? Ką jie čia žaidžia su galvijais?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių