Quantcast

Malaizijoje per mokymus susidūrė du kariniai sraigtasparniai: žuvo visi įgulos nariai

Antradienį per mokymus susidūrė ir sudužo du Malaizijos kariniai sraigtasparniai, žuvo dešimt karinio jūrų laivyno įgulų narių, pranešė šalies gelbėjimo agentūra.

„Du sraigtasparniai susidūrė per mokomąjį skrydį. Medikai patvirtino, kad visi dešimt jais skridusių žmonių žuvo“, – sakė priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento vyresnysis operacijų vadas Suhaimy Mohamadas Suhailas.

Singapūro naujienų kanalas CNA citavo Karališkojo Malaizijos laivyno (RMN) pareiškimą, kad karinio jūrų laivyno sraigtasparnis su septyniais įgulos nariais ir kitas su trimis keleiviais sudužo 9.32 val. vietos (1.32 val. Grinvičo) laiku karinio jūrų laivyno bazėje Lumute, maždaug už 200 kilometrų į šiaurės vakarus nuo Kvala Lumpūro.

CNA pranešė, kad sraigtasparniai treniravosi skrydžiui per karinio jūrų laivyno dienos šventę, turinčią įvykti po kelių dienų.

Nuotraukose iš įvykio vietos buvo matyti visiškai suknežintų sraigtasparnių liekanos. Avarijos priežastis iš pradžių nebuvo aiški, RMN ketino „sudaryti tyrimo komisiją, kuri nustatytų incidento priežastį“, karinį jūrų laivyną citavo CNA.

Internete pasidalytoje filmuotoje medžiagoje buvo matyti žemai virš Lumuto karinio jūrų laivyno stadiono skrendantys sraigtasparniai, vienas jų kliudė kito galinį rotorių, abu ėmė suktis ir sudužo. Tai buvo sraigtasparniai „Eurocopter AS555SN Fennec“ ir „AgustaWestland AW139“, pranešė gelbėjimo agentūra.

Ministras pirmininkas Anwaras Ibrahimas pareiškė užuojautą žuvusiųjų šeimoms.

Su sraigtasparniais susiję incidentai Pietryčių Azijos šalyje nėra neįprasti. Praėjusį mėnesį Malaizijos pakrančių apsaugos sraigtasparnis sudužo Malakos sąsiauryje, bet niekas nežuvo. 2016 m. Malaizijos Saravako valstijoje sudužo sraigtasparnis „Eurocopter AS350“, tarp žuvusiųjų buvo viceministras.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai kad

Tai kad portretas
ju ten nieks neskaiciuoja,kaip ir lenku UK statybose.

Anonimas

Anonimas portretas
Nu ir sraigtasparnis,subyrėjo kaip kad medinis būtų .
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių