Quantcast

Žiniasklaida: JAV tenka 70 proc. užsienietiškų detalių, rastų Rusijos raketose

Rusijos raketose, kuriomis priešas atakuoja Ukrainą, randama užsienietiškų komponentų. 70 proc. šių detalių tenka JAV kompanijoms.

Tai rašoma portalo „rbc.ua“ publikacijoje „Įtrūkis Vakarų skyde. Kaip Rusija apeina sankcijas ir kas gali ją sustabdyti“.

Pastaruoju metu vis dažniau pranešama, kad Vakarų sankcijos nepadarė reikiamo poveikio Rusijos kariniam-pramoniniam kompleksui. Be kita ko, omenyje turimos užsienietiškos detalės Rusijos technikoje, šaudmenyse ir raketose. Pavyzdžiui, raketoje 3M22 „Cirkon“, kurią rusai kovo pabaigoje paleido į Kyjivą, rasta detalių, pagamintų Jungtinėse Valstijose 2023 metais.

Reikia pažymėti, kad Rusijos armijos raketose daug būtent amerikiečių gamintojų detalių. Ukrainos nacionalinė kovos su korupcija agentūra užfiksavo beveik 2 tūkst. 800 užsienietiškų komponentų, rastų Rusijos karinėje technikoje.

Kyjivo ekonomikos instituto ir Jermako-McFaulo grupės tyrime pažymima, kad iš esmės 95 proc. komponentų gamina kompanijos, esančios šalyse, kurios palaiko sankcijas Rusijos Federacijai. 70 proc. komponentų tenka JAV.

Jermako-McFaulo grupės analitikai pabrėžia, kad reeksportas Rusijai yra pagrindinis vakarietiškos mikroelektronikos įsigijimo būdas. Iš esmės detalės „dreifuoja“ tarp šalių, kol galiausiai atsiduria Rusijoje.

Anksčiau Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pareiškė, jog Rusijos raketose „Kinžal“ buvo rasta mažiausiai 49 tipų komponentų, kurių Rusija negamina, o raketoje Ch-101 – mažiausiai 53 tipų komponentų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

!=]

!=] portretas
Kontrabandininkai jas tiekia per Aleską ?=] Juk karas kainuoja daug pinigų ?=] Ir viena ranka duodami pinigai o kita atsiimami ?=] Arba remiamos abi kariaujančios pusės ?=]

vakarų finansuojamas

vakarų finansuojamas portretas
karas Ukrainoje - už iškastinius angliavandenilius ir metalus vakarų valstybės kremliui sumoka dešimt kartų daugiau negu siekia parama Ukrainai. Dėl Vakarų interesų žudomi civiliai Ukrainos gyventojai.

Eilinė pigi propaganda...

Eilinė pigi propaganda... portretas
°
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių