Quantcast

Žiniasklaida: „Hamas“ lyderis Gazos Ruože skeptiškai vertina naujausią pasiūlymą dėl paliaubų

Islamistinio judėjimo „Hamas“ lyderis Gazos Ruože Jihia al Sinwaras, pasak žiniasklaidos, skeptiškai vertina naujausią pasiūlymą derybose dėl įkaitų paleidimo. Tai ne Egipto tarpininkų, o Izraelio pasiūlymas, aprengtas „amerikietišku rūbu“, kuriame yra žabangų, trečiadienio vakarą Izraelio televizijos stočiai „Channel 12“ sakė „Hamas“ vadovui artimas šaltinis. Dabartiniame projekte, pavyzdžiui, esą nėra garantijos, kad karas bus nutrauktas.

Kaire tęsiantis deryboms dėl paliaubų Gazos kare ir įkaitų paleidimo, grupuotei „Hamas“ buvo pateiktas pasiūlymas dėl ugnies nutraukimo mainais į įkaitų išlaisvinimą. Grupuotės atsakymo dar laukiama. „Hamas“ iki šiol reikalavo nutraukti karą, tačiau Izraelis tai atmeta. Izraelio vyriausybė paskelbė, kad greitai pradės ginčytiną puolimą Rafoje Gazos Ruožo pietuose pasienyje su Egiptu, jei nebus pasiektas susitarimas.

Libane įsikūręs „Hamas“ atstovas Osama Hamdanas televizijos stočiai „Al Manar“, kurią kontroliuoja proiranietiški „Hezbollah“ kovotojai Libane, sakė: „Mūsų pozicija dėl dabartinio derybų dokumento yra neigiama“. Tačiau, anot „Hamas“ spaudos tarnybos, tai nereiškia derybų nutraukimo. Laikraštis „The Times of Israel“ rašo, kad grupuotė ateinančiomis valandomis ketina pateikti atsakymą į pastarąjį pasiūlymą.

„Hamas“ lyderių tremtyje pasisakymai neturėtų būti traktuojami kaip oficiali organizacijos pozicija, Izraelio stočiai „Channel 12“ kalbėjo J. al Sinwaro patikėtinis. „Hamas“ vadovas Gazoje priimdamas sprendimus esą kliaunasi tik dviem artimais bendražygiais, kurie jo nurodymu išvyko iš Gazos Ruožo prieš spalio 7 d. surengtą išpuolį Izraelyje. Remiantis leidiniu “The Times of Israel“, pastaruoju metu būta „Hamas“ lyderių tremtyje pasisakymų už paliaubų susitarimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių