Quantcast

Izraelio ministras, užsiminęs, kad už sprogimų Irane stovi Izraelis, sulaukė pasmerkimo

Izraelio kraštutinių dešiniųjų nacionalinio saugumo ministras Itamaras Ben-Gviras, penktadienį pareiškęs, kad už Iraną sukrėtusių sprogimų stovi Izraelis, sulaukė griežtos kritikos, kad kenkia žydų valstybės strategijai prieš Teheraną.

Irano valstybinė žiniasklaida pranešė, kad centrinėje Isfahano provincijoje anksti penktadienį nugriaudėjo sprogimų, o JAV žiniasklaida, cituodama amerikiečių pareigūnus, paskelbė, kad Izraelis sudavė atsakomųjų smūgių savo aršiam priešui Iranui.

Nei Izraelio kariuomenė, nei vyriausybė naujienų agentūrai AFP nepateikė komentarų apie sprogimus.

Tačiau I. Ben-Gviras, ministro pirmininko Benjamino Netanyahu (Benjamino Netanjahaus) valdančiosios koalicijos narys, socialiniame tinkle „X“ parašė „Baidyklė!“. Šis žodis hebrajų žargonu reiškia „silpnas“, tad I. Ben-Gviras taip užsiminė, kad už sprogimų stovi Izraelis, tačiau jo atsakas buvo silpnas.

Komentaras greitai sukėlė reakciją socialinėje žiniasklaidoje ir televizijos kanaluose.

„Dar niekada ministras nepadarė tokios didelės žalos šalies saugumui, jos įvaizdžiui ir tarptautiniam statusui“, – socialiniame tinkle „X“ parašė opozicijos lyderis Yairas Lapidas (Jairas Lapidas)

„Ben-Gviras neatleistinu vieno žodžio parašymu [socialiniame tinkle] „X“ išjuokė ir sugėdino Izraelį nuo Teherano iki Vašingtono“, – pridūrė jis.

Universiteto dėstytojas ir tinklalaidės apie geopolitką vedėjas Shaielis Ben-Ephraimas (Šajelis Ben-Efraimas) sakė, kad I. Ben-Gviras „patvirtina Izraelio operaciją ir ją išjuokia“.

„Taip jis pakerta Izraelio atgrasymo galią. Visiška gėda ministrui“, – rašė jis „X“.

Vėliau penktadienį Irano naujienų agentūra „Tasnim“ pasidalijo I. Ben-Gviro pranešimu.

Tačiau B. Netanyahu partijos „Likud“ narė Tally Gotliv (Tali Gotliv) džiaugėsi įvykiais Irane.

„Rytas, kai galime didžiuotis“, – „X“ parašė ji.

„Izraelis yra stipri ir galinga šalis“, – pridūrė T. Gotliv, kuri taip pat yra Izraelio parlamento Užsienio reikalų ir saugumo komiteto narė.

Izraelis anksčiau įspėjo, kad imsis atsakomųjų veiksmų po to, kai beveik prieš savaitę Iranas atakavo Izraelį raketomis ir dronais, keršydamas už mirtiną smūgį Irano ambasadai Sirijoje, dėl kurio Teheranas apkaltino žydų valstybę.

Nuo to laiko vis labiau baiminamasi, kad Gazos Ruože vykstantis Izraelio ir palestiniečių islamistų organizacijos „Hamas“ karas išplis regione.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jo

Jo portretas
žudo, sprogdina , meluoja net patys sau, Izraelis apsikakojo.

Vytas

Vytas portretas
Izraelis - karo nusikaltėlis. Izraelis nuo įkūrimo terorizuoja aplinkines tautas, valstybes, yra okupavęs didžiules teritorijas. Per kelis mėnesius Izraelis vien vaikų išžudė virš 15 tūkstančių. Iranas yra pasirinkta eilinė auka. Dėl Izraelio teroro, Iranas savo atsaku tik įspėjo žydus, kad jie ramintusi, kad ginsis.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių