Quantcast

G. Nausėda: prie tyrimo dėl galimos korupcijos krašto apsaugoje gali būti sugrįžta

Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT) atsisakius pradėti ikiteisminį tyrimą dėl galimos korupcijos krašto apsaugos sistemoje, prezidentas Gitanas Nausėda perspėja, kad prie jo dar gali būti sugrįžta, jei paaiškės naujų aplinkybių.

„Svarbiausia, kad STT įvertino, jog šiuo metu pagrindo pradėti rimtesnį tyrimą nėra, – BNS penktadienį Vilniuje sakė šalies vadovas. – Galimas dalykas, kad, atsiradus naujų aplinkybių ateityje, prie šito tyrimo gali vėl būti sugrįžta.“

G. Nausėda tvirtino, kad informacija, su kuria jį supažindino buvęs krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas, atrodė rimta. Vis tik šalies vadovas pabrėžė, kad detalių tuomet A. Anušauskas neatskleidė, tad jam buvo rekomenduota kreiptis į STT.

„Aš mačiau pagrindą ponui Anušauskui pasidalinti savo abejonėmis ne tik su manimi, bet ir su institucijomis“, – kalbėjo šalies vadovas.

STT nutarimą nepradėti tyrimo pateikė Generalinei prokuratūrai, o ši galutinį sprendimą priims susipažinusi su medžiaga.

Tarnyba aplinkybių tikslinimą pradėjo A. Anušauskui pareiškus, kad jam „teko uždaryti duris kompanijoms“, kurios mėgino papirkinėti krašto apsaugos sistemos darbuotojus, bet šios rado kelią į Seimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

"Pozdno" \\\\\.../////

"Pozdno"  \\\\\...///// portretas
batia,marš į "stikliaškę" ilsėtis.

kaimo bernas

kaimo bernas portretas
2008 - 2012 - gudų demokratijos tėve Kubiliau , kuriems Lietuvoje grąžinai, o kurie - te pasiunta - kaip mėgsti sakyti?

Nebesvaik!

Nebesvaik! portretas
Dar nebuvo tokiu "tyrimu",kurie ka nos istirtu.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių