Quantcast

Klaipėdoje sugyventinių linksmybės baigėsi smurto protrūkiu

Mėnesio viduryje paprastai policininkams ir medikams padaugėja darbo. Gavę atlyginimus ir ypač socialines išmokas kai kurie klaipėdiečiai linksminasi, negailėdami pinigų alkoholiui. Tokios linksmybės neretai baigiasi skambučiu į pagalbos centrą.

Sausio 17-oji, trečiadienis, nebuvo išskirtinis. Gal kiek neįprasta tai, kad rimtesnis šeimyninis konfliktas įsiplieskė viduryje darbo savaitės, dar nepasibaigus darbo dienai.

Pagalbos telefono numerį 57-erių moteris surinko 16.20 val.

Ji skundėsi, kad sugyventinis ją sumušė.

Netrukus į Šilutės plento pradžioje esantį daugiabutį namą atvažiavo policijos ekipažas ir ėmė aiškintis sugyventinių konflikto esmę bei aplinkybes.

Jos buvo nesunkiai suprantamos – abu sugyventiniai – 58 metų vyras ir jo gyvenimo moteris – buvo visiškai girti. Alkoholio matuoklis parodė, kad jie tądien pavartojo panašų kiekį alkoholio – vyrui nustatytas sunkus 3,32 prom. girtumas, moteriai – ne ką mažesnis – 3,28 prom.

Moteris pasakojo, kad sugyventinis ją mušė. Kiek kartų, ji negalėjo suskaičiuoti, ko gero, daug, tikino – sugyventinis smūgiavo ranka į galvą.

Kaip to dabar reikalauja taisyklės, policininkai fotografavo nukentėjusiosios nurodytas jos kūno vietas, šios nuotraukos taps įrodymu baudžiamojoje byloje.

Tiesa, medikų pagalbos nukentėjusiąja pavadinta moteris atsisakė.

Kitą dieną policijos komisariato atstovė spaudai pranešė, kad moteris buvo sumušta žodinio konflikto metu.

Įtariamasis uždarytas į areštinę, kur elgėsi ramiai tiek vakare, tiek gerokai prablaivėjęs iš ryto.

Ketvirtadienį jo laukė apklausa tyrėjo kabinete. Teismas veikiausiai skirs šiam vyrui kardomąją priemonę, kuri apribos jo bendravimą su sugyventine, galbūt kažkurį laiką neleis grįžti namo.

Skiriant bausmę vyrui, tikėtina, bus atkreiptas dėmesys į faktą, kad šeimos konfliktai šios poros namuose kilo ne pirmą kartą.

Policijos pareigūnai teigia, kad pastaruoju metu nukentėjusio asmens nuomonė ir prašymas pasigailėti kaltininko turi reikšmės svarstant bausmės klausimą, bet ji nebėra lemianti. Apie kaltę sprendžiama pagal faktą, kuris užfiksuojamas įvykio vietoje netrukus po jo.


Šiame straipsnyje: pagalba moterimssugyventinių konfliktassumušė moterįsmurtas artimoje aplinkojealkoholis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių