Quantcast

Į medikų rankas perduota garbaus amžiaus klaipėdietė: susižalojo nugriuvusi autobuse

Neretai viešojo transporto vairuotojams dėl kitų eismo dalyvių neatsargaus elgesio kelyje tenka staiga stabdyti. Dėl to kartais nukenčia autobuso salone esantys keleiviai. Vienas tokių įvykių užfiksuotas praėjusią savaitę, – garbingo amžiaus moteris buvo išvežta į ligoninę.

Pasak viešosios įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ direktoriaus pavaduotojo Andriaus Samuilovo, tokie įvykiai, kai autobusuose keleiviai nugriūdami susižaloja, nėra pavieniai.

Autobusų vairuotojai priversti staigiai stabdyti, kad išvengtų susidūrimų su neatsargiai arba net chuliganiškai manevruojančiais automobiliais ir kitais eismo dalyviais.

„Paprastai tokie netikėti keleivių griuvimai įvyksta dėl kitų eismo dalyvių kaltės. Tada autobuso vairuotojas, stengdamasis išvengti susidūrimo, priverstas staigiai stabdyti. Kaip buvo šiuo atveju, kai autobuse nukrito klaipėdietė, nustatys policija, kuriai perdavėme vaizdo įrašus iš autobuso vaizdo kamerų“, – sakė A. Samuilovas.

Praėjusią savaitę Herkaus Manto gatve važiavęs autobusas ėmė staigiai stabdyti. Pasak Klaipėdos vyriausiojo policijos komisariato Operatyvaus valdymo skyriaus pareigūnų, pirminiais duomenimis, autobusas galėjo stabdyti norėdamas praleisti per perėją ėjusį asmenį, o vairuotojui stabdant, autobuse nugriuvo 85-erių moteris.

Pasak direktoriaus pavaduotojo, tokios nelaimės būtų retos, jeigu keleiviai autobusuose laikytųsi saugaus elgesio taisyklių.

„Reguliariai primename, jog kelionės viešuoju transporto taisyklės yra surašytos remiantis patirtimi, ir keleiviai privalo pasirūpinti savo saugumu, jei yra laisvų sėdimų vietų – atsisėsti, o stovint – laikytis už turėklų, taip būtų galima išvengti traumų, autobusui staigiai stabdant“, – teigė A. Samuilovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rasa

Rasa portretas
Dėl pasisveikinimo - per dieną 500 žmonių ar pan.ir įsivaizduok vairuotoją - labas rytas, laba diena, labas labas...o kas į kelią žiūrės... laikykitės įlipę, aišku, kad gali stabdyti, įvairių situacijų kelyje pasitaiko. Aišku, yra ir piktybinių, kurie tikrai mato, bėgi, leki iki autobuso ir durys prieš nosį užsidaro...gerbkime jų darbą, o ne burnokime, pažiūrėkim ir pagalvokim, kodėl jaunimas nevairuoju autobusų....

To ups

To ups portretas
Yra atvirkščiai - vairuotojo garbės reikalas neatsakyti, kai keleivis pasisveikina. Net jei tai ankstus rytas ir keleivių vis keletas.

Ups

Ups portretas
Ne į temą- negi visi, įlipantys į autobusą, esate nebyliai, kad vairuotojui neišdaužiate žodelio " laba diena"?
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių