Quantcast

„Metų klaipėdietės“ konkursas: išrinktas kandidačių dešimtukas

Artėjant 22-iesiems „Metų klaipėdietės“ konkurso apdovanojimams, jau skelbiamas kandidačių dešimtukas. Klaipėdiečiai kviečiami dar kartą atiduoti balsą už moterį, kuri ne tik įkvepia kūrybiškumu, lyderyste, talentais, bet ir skleidžia geraširdiškumą, skatina nuolatos tobulėti ir siekti užsibrėžtų tikslų.

Per daugiau negu dvidešimtmetį buvo tituluotos įvairių profesijų atstovės – mokytojos, menininkės, gydytojos, verslininkės. Jų dėka uostamiestyje talentingų moterų ratas kasmet auga.

Tad ir šiemet, siekiant apdovanoti dar vieną „Metų klaipėdietės“ titulo vertą moterį, nuo šiandien iki vasario 19 d. 12 val. visi kviečiami balsuoti ir padėti išrinkti finalinį pretendenčių šešetuką. Pradedant trečiąjį konkurso etapą, balsai skaičiuojami iš naujo, tad senieji balsai nebegalioja.

Balsuoti galite pildydami specialias dienraščio iškarpas, SMS žinutėmis, skambučiais trumpuoju telefono numeriu 1679 arba internetu https://metu-klaipediete.diena.lt/.

Vasario 21-ąją bus paskelbtas finalininkių šešetukas. Komisijos nariai iš paskelbto dešimtuko išrinks vieną kandidatę, kuri pateks į finalinį šešetuką. Kitas penkias moteris išrinks skaitytojai.

Šių metų dešimtuko sąraše – skirtingomis ir įdomiomis veiklomis užsiimančios moterys, garsinančios mūsų miestą.

Nuo vasario 21 d. iki kovo 4 d. 12 val. dar kartą balsuodami iš šešių finalininkių rinksite nugalėtoją. Kovo 5-ąją vyks balsų skaičiavimas. O kovo 6 d. vyksiančiame šventiniame renginyje bus apdovanota daugiausia balsų surinkusi klaipėdietė.

Šių metų dešimtuko sąraše – skirtingomis ir įdomiomis veiklomis užsiimančios moterys, garsinančios mūsų miestą.

Yra sportininkių, savo užsispyrimu iškovojusių pergalę varžybose, taip pat menininkių, kurių darbai jau žinomi ir už Lietuvos ribų.

Yra ir klaipėdiečių sveikata besirūpinančių moterų, kurių dėka sveikata gali džiaugtis tiek patys mažiausi, tiek garbaus amžiaus uostamiesčio gyventojai.

Pretendenčių sąrašą puošia ir Mažosios Lietuvos etninės kultūros ir kalbos puoselėtoja bei įvairių tikintiesiems skirtų veiklų organizatorė.

Renginį globoja Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda.

Dienraštis „Klaipėda“ dėkoja projekto mecenatui „Mūsų laikas“, pagrindiniams rėmėjams: „Bega“, „Švyturys Go nealkoholinis“, „Litana“, rėmėjams: „Parsekas“, „DFDS“, Kardiologijos klinikai „Testas“, partneriams: „Vaidenta“, „Stemma Group“, medicinos centrui „Lorna“, ambulatorinei klinikai „Nefrida“, optikos salonui „Vizija“.


01. Sigita Bilotė. Unikalių interjero lėlių kūrėja. Jos kurtos lėlės plačiai pasklidusios Lietuvoje, nemažai jų rado namus ir kitose Europos šalyse. Ne vieną lėlę kūrėja išlydėjusi į JAV, Pietų Afriką, Singapūrą, Australiją. Taip pat siuva lėles, skirtas mažiesiems. Iš įvairių Lietuvos kampelių atkeliauja pirmieji vaikučių drabužėliai, krikštynų suknelės, mėgstamiausi migdukai, kepuraitės. Kai kurie su skylutėmis, dėmelėmis, nudėvėti, o Sigita juos prikelia antram gyvenimui lėlės pavidalu.

04. Dainora Dvarionaitė. Pelnė kelialapį į prestižines profesionalių kultūristų varžybas „Ms. Olympia“. Tai – kultūrizmo olimpas, pats prestižiškiausias pasaulio turnyras. Tik didelėmis pastangomis ir užsispyrimo jėga D. Dvarionaitei pavyko iškovoti šį apdovanojimą. Tai tas pats turnyras, kurį aštuonis kartus laimėjo legendinis Arnoldas Schwarzeneggeris. Šis kartas bus antras istorijoje, kai Lietuvai atstovaus moteris.

06. Vaiva Jokužytė. S. Jokužio leidyklos-spaustuvės vykdomoji direktorė Vaiva Jokužytė, išskirtinės užrašų knygos dizaino autorė, aplenkusi solidžius konkurentus, nustebino pasaulį Dubajuje, prestižinėje kanceliarinių prekių ir dovanų sektoriaus parodoje. Jos kūrinys pelnė „Gražiausios metų užrašų knygos dizaino“ titulą. Klaipėdietei šis įvertinimas labai svarbus, nes teko konkuruoti su pasaulinio garso dizaineriais ir garsių spaustuvių komandomis.

08. Dalia Kiseliūnaitė. Tiria Mažosios Lietuvos baltų tarmes, Klaipėdos krašte surinko daug vertingos leksinės morfologinės ir fonetinės medžiagos. Martyno Liudviko Rėzos vardo kultūros ir meno premijos laureatė. Tarptautiniu lygiu pripažinta baltistė, tirianti Mažosios Lietuvos etninę kultūrą ir kalbą. Ji yra nykstančios kuršininkų kalbos žinovė, daug metų nuosekliai dokumentuojanti šios kalbos faktus ir taip praturtinanti bendrus baltų kalbos tyrimus.

09. Ramunė Kūrienė. Pelnė Klaipėdos miesto metų trenerės titulą. Jos auklėtiniai buvo pripažinti geriausia 2023 m. metų pasaulio pora jaunių II 10 šokių kategorijoje. Šokėjai pelnė daug tarptautinių apdovanojimų. 2022 m. jos treniruojami sportininkai, būdami jauniausi tarp dalyvių, sugebėjo iškovoti 4 vietą pasaulio jaunimo dešimties šokių čempionate ir 6 vietą Europos jaunimo Lotynų Amerikos sportinių šokių čempionate. Tai pirmas toks aukštas Lietuvos sportinių šokių atstovų pasiekimas per visą sportinių šokių istoriją.

11. Girstenė Mineikienė. Gydytoja odontologė, būdama daugiavaikė mama, nepabūgo ir 2020 metais pradėjo savo verslą nuomojamose patalpose dirbdama pati viena. Šiandien ji džiaugiasi savo įkurta funkcinės ir restauracinės odontologijos klinika „Aš šypsausi“, suburtu kolektyvu ir kasmet dvigubėjančiu pacientų skaičiumi. Tai rodo, kad klaipėdiečiai G. Mineikienę renkasi ir pasitiki ja. O gydytojos atgalinis ryšys – atkurtos pasitikinčios šypsenos.

12. Aušra Nikolajevienė. Klaipėdos sutrikusio vystymosi kūdikių namų direktorė. Nuo pirmų darbo dienų ėmėsi iniciatyvos ir su meile bei atsidavimu rūpinosi kiekvienu į įstaigą atvežtu tėvų globos netekusiu kūdikėliu. Įžvelgdama tėvų, auginančių neįgalius vaikus, paslaugų poreikius, A. Nikolajevienė subūrė profesionalų komandą ir parengė institucinės globos pertvarkos planą, kuriame numatė kompleksinių paslaugų spektrą vaikams ir šeimoms. Ji viena pirmųjų Lietuvoje pradėjo kalbėti apie atokvėpio paslaugą neįgalius vaikus turinčioms šeimoms.

15. Goda Povilaitytė. Marijos Taikos Karalienės parapijos referentė. Praėjusiais metais buvo atsakinga už bažnyčios atgavimo 35-mečio minėjimo organizavimą. Savanoriauja „Caritas“, dalyvavo programoje „Maistas ant ratų“. Šiuo metu moko ukrainiečius lietuvių kalbos. 2023 m. dovanojo miestui evangelizacinį renginį „Pas ką mes eisime?“, 2016–2020 m. buvo katalikiško renginio „Atsinaujinimo diena“ organizatorė.

16. Airida Rinkevičienė. Socialinių paslaugų centro „Danė“ Senyvo amžiaus asmenų padalinio vadovė. Centro lankytojai padalinio vadovę įvardija kaip nuoširdų ir rūpestingą žmogų. Jos dėka centre senjorai turi galimybę dalyvauti įvairiose veiklose, kūrybiniuose užsiėmimuose. Veikla neapsiriboja tik centro ribose, senjorai vyksta į ekskursijas ir susitikimus. A. Rinkevičienės įdėto nuoširdaus darbo dėka centro lankytojai šią vietą laiko savo antrais namais.

19. Monika Vaiciukevičiūtė. Profesionali ėjikė, 2023 m. Australijoje dalyvavo varžybose, kur užfiksavo naujus Lietuvos sezono rekordus. Pirmą kartą savo karjeroje pelnė Lietuvos uždarų patalpų čempionės aukso medalį. Iškovojo Lietuvos sportinio ėjimo čempionės aukso titulą olimpinėje 20-ies kilometrų distancijoje. Monika jau keturis sezonus dirba Smiltynės ir Melnragės paplūdimių gelbėtoja, yra išgelbėjusi 11 žmonių gyvybių. Ji taip pat yra aktyvi Klaipėdos Šv. Kazimiero parapijos bendruomenės narė, pirmenybę teikianti Dievui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių