Quantcast

Neringos skulptūra dar nesutvarkyta

Nuo kovo pabaigos nubyrėjusios Neringos skulptūros plokštės kol kas dar nepakeistos naujomis. Jau surinktos plokščių liekanos, tačiau stop juosta ar kitais skiriamaisiais ženklais skulptūra neapjuosta.

Neringos skulptūra yra prie Kūlių Vartų gatvės ir Taikos prospekto sankryžos. Klaipėdiečiai prieš daugiau negu mėnesį svarstė, kas galėjo jai nutikti, galbūt tai – vandalizmo atvejis, galbūt kas nors, ėjęs pro šalį, nutarė specialiai pakenkti skulptūrai.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Inga Kubilienė sakė, kad duomenų dėl to, kad plokštė būtų nukritusi dėl vandalizmo, savivaldybė neturi.

Vaizdo stebėjimo kamerų skverelyje nėra, tad nustatyti galimus kaltininkus veikiausiai neįmanoma.

Pirmadienį aplink skulptūrą vaikščiojo du nepilnamečiai vaikai. Juos mačiusi viena klaipėdietė sunerimo, esą jeigu jau kelios plokštės nubyrėjo, gali nubyrėti ir kitos, tad prie skulptūros būti apskritai nesaugu.

I. Kubilienė teigė, kad skulptūros sutvarkymo klausimas vėl bus svarstomas ir galbūt greitu metu bus ieškoma sprendinių ir dėl to, kad skulptūra estetiškai atrodytų geriau.

„Tikrai pasižiūrėsime, ką ten galima padaryti. Man paskambino iš vienos įstaigos, sakė, kad turi tokių plokščių, reikia pasidomėti“, – sakė I. Kubilienė.

Kada tiksliai bus sutvarkyta skulptūra, dar nežinia.

„Tikrai greitai nebus, bet šitą klausimą aš užsirašiau kaip spręstiną, pamėginsime ką nors suieškoti, kad sutvarkytų bendrą estetinį vaizdą“, – kalbėjo I. Kubilienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>:)

>:) portretas
čia tu Asta? Pas liūtą jau nestovi kad tokius riebius komentarus rašai?

:)

:) portretas
O, išlindo viena čiulpikė...Už darbą savaitgaliais dvigubai moka, kaip įstatymas numato? :D

Juozas

Juozas portretas
Elementarių plokščių suklijuoti kelis mėnesius nesugeba, apgailėtinas savivaldybės darbas
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių