Quantcast

Dangės upėje – dar neregėti vaizdai

Klaipėdiečiai pasiilgo ypatingų renginių ir ypač – reginių ant vandens. Pirmojo jų pamatyti susirinko minia klaipėdiečių, o rugpjūčio viduryje galėsime gyvai stebėti pasaulio čempionato „Formulė 2“ pirmąjį etapą.

Trečiadienio vakarą Dangės krantines apgulė klaipėdiečiai, jie žinojo, kad upe pralėks Lietuvos motorlaivių sporto asas Edgaras Riabko. Kelis kartus privertęs savo bolidą plaukti 180 km/val. greičiu.

„Plaukiau saugiu greičiu, o per varžybas plaukiame apie 200 km/val. greičiu. Matyti tiek daug žiūrovų buvo be galo smagu. Nesitikėjau tokios minios“, – atviravo kaunietis, Lietuvos motorlaivių sporto federacijos prezidentas E. Riabko.

Pirmasis jo pasirodymas Klaipėdoje buvo skirtas nufilmuoti vaizdo klipą „Formulė 2“ pasaulio čempionato reklamai.

Pirmasis pasaulinio čempionato „Formulė 2“ etapas pirmą kartą istorijoje vyks Klaipėdoje. Tai bus rugpjūčio 12–13 d. Kuršių mariose tarp Senosios perkėlos ir Smiltynės jachtklubo. Todėl treniruotes ir pačias varžybas geriausiai bus galima matyti nuo Kruizinių laivų terminalo ir Smiltynės krantinių.

„Su uostu jau suderinome, kad laivyba bus stabdoma pusantros valandos treniruočių ir kvalifikacinių varžybų metu ir taip pat kelis kartus kitą dieną. Uosto veiklos neparalyžiuosime. Ieškojome laiko, kai į Klaipėdą neužsuks kruizinis laivas, žiūrėjome, kada uoste laivyba mažiausia. Jei atsitiktų, kad laivas būtų velkamas, mes pažadėjome stabdyti varžybas“, – pasakojo E. Riabko.

Metus derinę ir ruošęsi šiam įvykiui federacijos nariai vakar apžiūrinėjo, kurioje Kruizinių laivų terminalo vietoje bus statomos tribūnos žiūrovams.

Pirmajame etape Klaipėdoje dalyvaus apie 20 komandų iš 14 šalių. Klaipėdoje pamatysime „Formulė 2“ lenktynininkus iš Jungtinių Arabų Emyratų, Skandinavijos valstybių bei kitų Europos šalių.

Žiūrovai reginį galės stebėti nemokamai, kainuos tik sėdimos vietos tribūnose. Brangiam renginiui pinigų skyrė Klaipėdos valdžia, Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, rėmėjai.

„Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus norėjo, kad būtų įrengta kuo daugiau tribūnų žiūrovams. Pasistengsime padaryti kuo geriau, po šių metų patirties žinosime, kaip viską organizuoti antrą kartą. Meras mus patikino, kad čia rengti tokio lygio varžybas būtų labai gera tradicija“ – teigė E. Riabko.

Pasaulio čempionato pirmasis etapas Klaipėdoje bus transliuojamas ne tik per Lietuvos televiziją, bet ir „Motorsport.tv“ kanalu. Pernai tokį etapą Kupiškyje stebėjo 25 mln. žiūrovų.


Šiame straipsnyje: Formulė 2Edgaras Riabko

NAUJAUSI KOMENTARAI

o tai daugiau nuotraukų nesugebat įdėti

o tai daugiau nuotraukų nesugebat įdėti portretas
kai vaitkus smaukėsi po sakūrų parką tai buvo visais kampais prifotkintas ir rakam ir srakam

pietietis.

pietietis. portretas
kuklu, skoninga, uzburianciai- saunuoliai.

Anonimas

Anonimas portretas
YRA Danes NERA
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių