Quantcast

Gyventojai: Klaipėda skęsta

  • Teksto dydis:

Antradienį gerokai po pietų Klaipėdoje ir Klaipėdos rajone praslinko galinga liūtis. Gyventojai socialiniuose tinkluose dalijasi apsemtų gatvių, didelių krušos ledėkų vaizdais. 

Feisbuko grupėje „Orų entuziastai“ plinta uostamiesčio gyventojų vaizdai – užlietos miesto gatvės, skęstantys automobiliai, didžiuliai krušos ledėkai.

Anot klaipėdiečių, kone visas miestas skęsta. 

Krušos sulaukė ne tik pajūris, bet ir Biržai, Ukmergės rajonas. Nuo ledėkų gausos pabalo žemė.

 

 

 

Kiti internautai komentaruose rašė, kad kol kas jų miestuose – nė lašo lietaus. Panašiai orų permainas nurodo ir sinoptikai. Anot jų, ne tik šiandien, bet visą savaitę galime tikėtis netikėtai užklumpančio stipraus lietaus, krušos ar stipresnio vėjo.

Kaip praneša meteo.lt, antradienio dieną daug kur numatomas trumpas lietus, vietomis smarkus. Didesnėje šalies dalyje griaudės perkūnija, kai kur iškris kruša. Vėjas šiaurės rytų, rytų, 6–11 m/s, per perkūniją kai kur gūsiai 15–17 m/s. Aukščiausia temperatūra 22–27 laipsniai šilumos. 

Anot sinoptikų, nuspėti, kur vėl kris krituliai ir kada – labai sunku, tad išėjus į lauką pavakare šią savaitę, geriau su savimi pasiimti ir skėtį.

„Šios šios savaitės dienos plius minus bus panašios, todėl taip ir planuokitės, kad įdienojus ir vakare pravartu su savimi turėti skėtį. Dalis vietovių nei krušos, nei lietaus nesulauks. Labai tipinė situacija, kai krituliai formuojasi čia vietoje, o ne juos atneša koks atmosferos frontas. Visa savaitė bus panaši. Nei kur, nei kada tiksliai iškris krituliai vargiai įmanoma prognozuoti. Įmanoma pasakyti tik tiek, kad didžiausia lietaus tikimybė bus popiečio valandomis“, – rašoma orų stebėtojų entuziastų grupėje „Orai ir klimatas Lietuvoje“.

 

 

Trečiadienį daugelyje rajonų bus nepastoviai debesuota, orai bus permainingi – protarpiais išlys saulė, protarpiais trumpai palis. Kai kur, daugiausia šiaurės rytiniuose rajonuose, lietaus bus gausiai. Popiečio valandomis, vykstant stipriam debesų formavimuisi, daug kur griaudės perkūnija, vietomis pasitaikys ir krušos. Vėjas pūs rytinių krypčių ir visą dieną bus gan stiprus, 8-13 m/s, o perkūnijų metu kai kur gali sustiprėti iki 15-18 m/s. Aukščiausia oro temperatūra įdienojus sieks 22-27 laipsnius šilumos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vaiva

Vaiva portretas
Na jau nebejuokinkit su tom užsikimšusiom grotelėm. Bėda yra rimtesnė, o kai nenorima jos spręsti tuomet belieka kaltinti Klaipėdos vandenis, senos kadencijos merus, partijas ir užsikišusias groteles. Tiesa paprasta, naujų kolektorių lietaus vandeniui surinkti nepastatė, statybos naujos prisijungia prie senų tinklų, miesto trinkelizacija vyksta naikinant žalius plotus

klaipeda.

klaipeda. portretas
Tris kadencijas buvo senasis Meras ,APLEIDO IR NEREIKALAVO . Kai tokia LIŪTIS nepadės niekas. Po trupupį subėgo vanduo ,kur reikia.. Jokia Bėda. Sulauksim dar ne kartą liūčių šią vasarą.

Klaipėdos vandenys

Klaipėdos vandenys  portretas
niekad nevalo nutekamųjų trasų, nežiūri kaip kur veikia kanalizacija, nieko nekeičia į nauja /nebent kas galutinai užsilenkia/, bet užtai pastoviai žiūri kaip nuo vartotojų nulupt kuo daugiau ir pasišildyt pelnais per ES paramas ir miestiečių mokesčius. Kad nutiest naujas trasas kaimuose ir Klaipėdos rajone kurie Klaipėdai neprieko...Priprato prie neoliberalo Trubočiaus daryt ką nori
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių