Quantcast

Vilniaus rajono aplinkosaugininkams pažeidėjus išdavė atliekose palikti važtaraščiai

Vilniaus rajono aplinkos apsaugos inspekcijos pareigūnai teršėją išaiškino atliekose radę prekių važtaraščius. Neteisėtiems atliekų tvarkytojams ir asmeniui, perdavusiam atliekas, gresia administracinė atsakomybė.

Vilniaus rajono aplinkos apsaugos inspekcijos pareigūnai gavę skundą skubiai nuvyko į mišką, kuriame rado neteisėtai išmestas atliekas. Tarp šiukšlių aplinkosaugininkai aptiko ir prekių važtaraščius.

Aplinkos apsaugos departamento pranešime rašoma, kad tai padėjo aplinkosaugininkams nustatyti pažeidimą padariusius asmenis: tą, kuriam priklausė atliekos, ir asmenį, kuriam jos buvo perduotos. Pažeidėjai patraukti administracinėn atsakomybėn, vienas iš jų – už miško teršimą atliekomis, kitas – už atliekų atidavimą ne atliekų tvarkytojui.

Vilniaus rajono aplinkosaugos pareigūnai prašo gyventojų atliekas perduoti tik atliekų tvarkytojams, turintiems teisę tvarkyti atliekas.

„Atiduodant atliekas nepamirškite paprašyti, kad atliekų tvarkytojai pateiktų dokumentus – sąskaitas faktūras, lydraščius ir kt. Iš anksto pasidomėkite, kam atiduodate atliekas, nes perdavus jas neteisėtai dirbantiems atliekų tvarkytojams, jums gresia administracinė atsakomybė“, – perspėja Vilniaus rajono aplinkos apsaugos inspekcijos viršininkė Žydrė Majauskaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Jau senai vakaru salyse atlieku neteisetas ismetimas neleistinoje vietoje yra kriminalinis nusizengimas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių