Quantcast

Prokuratūra: tik prokuroras gali spręsti, ar prezidentas pakenkė tyrimui dėl L. Volkovo

Prezidentui Gitanui Nausėdai pirmajam pranešus apie įtariamųjų Rusijos opozicionieriaus Leonido Volkovo užpuolimu sulaikymą, prokuratūra teigia, kad tik tyrimą organizuojantis prokuroras gali nuspręsti, ar šiuo paviešinimu nebuvo padaryta žala.

Kaip pirmadienį pranešė Generalinė prokuratūra, Vidaus reikalų ministerijai (VRM) pateiktame atsakyme ji nurodė, kad Baudžiamojo proceso kodeksas numato tik prokurorui suteiktą teisę spręsti, kokie ikiteisminio tyrimo duomenys yra neskelbtini ir kiek juos leistina paskelbti iki bylos nagrinėjimo teisme.

„Atsižvelgiant į tai, šiuo atveju ikiteisminis tyrimas (...) galėtų būti pradėtas tik tuomet, jeigu tokį sprendimą priimtų prokuroras, įvertinęs, kad konkrečių duomenų paskelbimas pakenkė ikiteisminiam tyrimui ir nustatęs kitus būtinus nusikalstamos veikos požymius“, – tvirtina prokuratūra.

Generalinės prokuratūros atstovė Elena Martinonienė BNS patvirtino, kad ikiteisminis tyrimas dėl galimo neskelbtinos tyrimo informacijos atskleidimo nėra pradėtas.

Į Generalinę prokuratūrą vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė dėl G. Nausėdos veiksmų kreipėsi praėjusią savaitę, šiam viešai paskelbus apie sulaikytus rusų opozicionieriaus L. Volkovo užpuolikus.

Ministrė prašė įvertinti, ar šalies vadovas, paskelbdamas šią informaciją, nepažeidė įstatymo. Prezidentūra A. Bilotaitės veiksmus pavadino neatsakingais.

Kalėjime šių metų pradžioje mirusio Rusijos opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno bendražygis L. Volkovas buvo užpultas kovo 12-osios vakare Vilniuje automobilyje netoli savo namų.

Apie dviejų užpuolikų sulaikymą Lenkijoje G. Nausėda viešai paskelbė balandžio 19-ąją, o pati sulaikymo operacija vyko balandžio 3 dieną. Prezidentui paskelbus apie sulaikytus užpuolikus, netrukus Lenkijos premjeras Donaldas Tuskas viešai informavo, kad sulaikytas ir užpuolimo užsakymu įtariamas baltarusis.

G. Nausėda sulaukė kritikos, kad galėjo pakenkti tebevykstančiam tyrimui, tačiau prezidentas pareiškė, jog taip nėra ir tai buvo kruopščiai vertinta prieš viešinant informaciją apie įvykius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
o jei nebūtu rinkimu ar kiltu toks klausimas.?

ei ei!

ei ei! portretas
Dėl valdančiosios šaikos į Lietuvą suvežtos rusų pasaulio mafijos razborkių kaltas Prezidentas?

Kas čia?

Kas čia? portretas
Baigėsi ta savaitės trukmės žydų orgijų šventė, ar pritrūko pinigų after-party? Kas čia? Šitas riebus žydas gavo nuo kito žydo prokuroru iš birkos tiesiai į akį, nes į užpakalio skylę Volkovui nevepataikė žydas prokuroras orgijų metu ir oasigedo kito riebaus papingo žydo Zelenskio, puikiai atidurbančio užpakaliu kitiem žydam susirinkus aptarti reikalus kaip dar iš Lietuvis pinigų nureketuoti?
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių