Quantcast

Kilus gaisrui Vilniuje, NVSC rekomenduoja šalia esančioms įstaigoms ugdymą tęsti nuotoliu

Kilus gaisrui Vilniuje, Panerių gatvėje, Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) rekomenduoja šalia esančioms ugdymo įstaigoms procesą tęsti nuotoliu.

„Žinoma, kad gaisro metu kylantys dūmai ypač toksiški, todėl ugdymo įstaigoms, esančioms netoli kilusio gaisro, dėl galimo neigiamo poveikio sveikatai NVSC rekomenduoja tęsti ugdymo procesą nuotoliu“, – trečiadienio vakarą nurodė centras.

Centras taip pat pridūrė planuojantis atlikti oro tyrimus ugdymo įstaigose, kurios patenka į Aplinkos apsaugos agentūros sukurtą poveikio zoną.

Vilniaus savivaldybė patikslino rekomenduojanti į gaisro taršos poveikio zoną (dviejų kilometrų spinduliu nuo gaisravietės) patenkančioms švietimo ir ugdymo įstaigoms procesą vykdyti nuotoliu.

Savivaldybės sudarytame sąraše – apie 100 ugdymo įstaigų.

Panerių gatvėje šiuo metu dega automobilių sąvartynas, priklausantis bendrovei „Ruvis“.

Kilus gaisrui, sostinės gyventojui į mobiliuosius telefonus gavo įspėjimą apie galimą oro taršą, rekomenduoja vengti buvimo gryname ore. Kiek anksčiau sostinės savivaldybė rekomendavo gyventojams užsidaryti langus, laikinai išjungti rekuperacines sistemas, taip pat vengti buvimo atvirose erdvėse.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovas Donatas Gurevičius sakė, kad įvykio vietoje dirba apie dešimt įvairios paskirties gaisrinių automobilių. Gaisro gesinimas, anot jo, gali užtrukti iki ketvirtadienio ryto.

Vilniaus apskrities policijos atstovė Julija Samorokovskaja BNS patvirtino, kad dėl kilusio gaisro Panerių gatvėje uždaromas eismas.

Pirminiais duomenimis, nukentėjusiųjų ar žuvusiųjų kol kas nėra.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių