Quantcast

Kaimo diskotekoje – jaunimo linksmybės: paaugliai girtauja, svaiginasi narkotikais

  • Teksto dydis:

Šalčininkų rajono policijos komisariato pareigūnai vis dažniau sulaukia gyventojų pranešimų dėl per Kalesninkų kaime savaitgaliais vykstančią diskoteką daromų viešosios tvarkos pažeidimų – jaunimas, kuris dėl savo amžiaus pagal galiojančius teisės aktus negali būti neblaivus, laisvai įsigyja alkoholio produktų ir juos vartoja, taip pat svaiginasi psichiką veikiančiomis medžiagomis, o apsvaigę nuo šių medžiagų kelia pavojų vietos gyventojams.

Be to, per diskoteką triukšmaujama, daromi Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimai, trikdoma gyventojų viešoji rimtis. Patalpos, kuriose vyksta savaitgalio diskotekos ir parduodamas alkoholis, priklauso vienai iš individualių įmonių, kurioje praėjusių metų spalį jau buvo nustatyti pažeidimai, susiję su alkoholio produktų pardavimu asmenims, jaunesniems nei 20 metų amžiaus.

Kaip pranešė policija, balandžio 28 d. Šalčininkų rajono policijos komisariato pareigūnai, bendradarbiaudami su specializuotais padaliniais, Kalesninkų kaime atliko policinę priemonę – patikrino minimos individualios įmonės veiklą bei tame pačiame pastate jaunimo susibūrimo ir pasilinksminimo vietą.

Policinės priemonės davė rezultatų – buvo pradėti du ikiteisminiai tyrimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 259 str. 1 d.), dėl disponavimo  narkotinėmis ar psichiką veikiančiomis medžiagomis sulaikyti trys įtariamieji. Nustatyti penki neblaivūs asmenys, nesulaukę 20 metų amžiaus (trys iš jų – nepilnamečiai). Taip pat nustatyti penki asmenys, apsvaigę nuo narkotinių ar psichotropinių medžiagų (iš jų du – nepilnamečiai).

Kai kurie linksmybių dalyviai elgėsi agresyviai – nevykdė teisėtų policijos pareigūnų reikalavimų, pažeidinėjo KET bei viešąją tvarką. Dėl jų veiksmų pradėtos administracinės teisenos, o pažeidėjai patraukti administracinėn atsakomybėn.

Policinės priemonės rezultatai parodė, kad gyventojų pranešimai apie šiurkščius viešosios tvarkos, alkoholio kontrolės įstatymų pažeidimus Kalesninkų kaime yra pagrįsti, todėl policijos pareigūnai šias priemones tęs ir toliau.

Šalčininkų rajono policija dėkinga gyventojams už aktyvią pagalbą ir vertingą informaciją, išaiškinant teisės pažeidimus, ir toliau prašo apie pastebėtus galimai daromus teisės pažeidimus ar nusikalstamas veikas nedelsiant pranešti skubios pagalbos tarnybų telefonu 112 arba per elektroninių policijos paslaugų portalą www.epolicija.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Martynui

Martynui portretas
Kiek skambinta i policija,del parko neries kr ir aplink visa kvartala,baisu kas darosi,niekaip nesusitvarko su taskais narkotiku!!!!

grok jurgeli !

grok jurgeli ! portretas
O viešpatie ! maniau , kad jaunimėlis susirinkęs ratelio eina ir vainikėlius pina ... 21,00 eina miego ... :(

Antanas.

Antanas. portretas
Vienas alkodilerių gynėjas net į Prezidentus taikosi. Žmonės ! Būkite budrūs !
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių