Quantcast

V. Kudirkos aikštėje – antrasis „Maltiečių sriuba 2013“ renginys

  • Teksto dydis:

Penktadienį, gruodžio 20 d.,  Vinco Kudirkos aikštėje 12–16 val. vyksta jau antrasis "Maltiečių sriubos 2013" renginys Vilniuje.

Visi susivienijo bendram tikslui – padėti surinkti lėšų vienišų, skurstančių senelių globai ištisus metus.

„Tokie renginiai – šios akcijos tradicija. Kiekvienais metais maltiečių savanoriai juos organizuoja daugiau nei 20-yje Lietuvos miestų ir miestelių. Šiais renginiais siekiame pakviesti žmones paaukoti vargstantiems senjorams, o tuo pačiu atsidėkojame už gerumą – be visuomenės pagalbos mes negalėtume rūpintis globojamais seneliais, – sako MOPT prezidentas Romas Abunevičius. – Džiaugiamės šiandienos renginyje dalyvavusiais žmonėmis – jų padedami mes galime nuveikti dar daugiau“.

Prie labdaros akcijos prisijungusi Agnė Grigaliūnienė mano, kad „Maltiečių sriuba“ yra ne tik prasminga, bet ir reikalinga: „Savo pačios artimoje aplinkoje teko matyti, kokia gali būti sunki senatvė. Manau, senjorai yra ta visuomenės dalis, kurią turime gerbti ir mylėti. Labai svarbu, kad tai matytų vaikai, kaip sveikos, mylinčios visuomenės pavyzdį“. A. Grigaliūnienė teigia, kad tokios akcijos reikalingos dėmesio atkreipimui į tam tikras problemas ir tiki, kad kažkuri visuomenės dalis, išgirdusi apie labdaros akciją, pradeda veikti, net jei tai tik skambutis mamai. Moteris gerumu kviečia dalintis ne tik per Kalėdas, bet ir dažniau.

Pirmasis Maltos ordino pagalbos tarnybos (MOPT) organizuojamos labdaringos akcijos „Maltiečių sriuba 2013“ renginys vyko trečiadienį. Jo metu praeivius sriuba vaišino ne tik maltiečių savanoriai, bet ir prie jų prisijungę žinomi žmonės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių