Quantcast

Už nelegalų sąvartyną Vilniaus rajone priskaičiuota 103,9 mln. eurų žala aplinkai

  • Teksto dydis:

Aplinkos apsaugos departamentas (AAD) už 10 tūkst. tonų miško žemėje Vilniaus rajone nelegaliai užkastų atliekų pažeidėjams paskaičiavo 103,9 mln. eurų baudą žalai atlyginti, antradienį rašo „15min“.

Anot nelegalius sąvartynus Lietuvoje tyrusio portalo, tai didžiausia bauda už tokio tipo aplinkosauginį pažeidimą.

„Paskaičiavus išmestų atliekų tankį gauta, kad žemės sklype preliminari atliekų masė 9974,34 t., padaryta žala (pagal preliminarius skaičiavimus) aplinkai – 103 992 468,84 Eur sumai“, – „15min“ sakė AAD atstovė Renata Surovec.

Bauda skirta už Vilniaus rajono Juodžių kaime esančiuose sklypuose veikusį nelegalų sąvartyną, kuriame atliekos buvo deginamos ir užkasinėjamos, tikėtina, nuo 2010 metų.

Portalas teigia, kad nelegalią veiklą koordinavo anksčiau už įvairius nusikaltimus teistas Darjušas Zareckis, jo vadovaujama grupuotė teikdavo atliekų surinkimo ir išvežimo paslaugas.

Atliekas turės sutvarkyti sklypą valdanti Nacionalinė žemės tarnyba, tvarkymo išlaidos galės būti išieškotos iš D. Zareckio.

Portalas „15min“ dar pernai vasarį paskelbė tyrimą apie Vilniaus rajone esančiame Marijampolio miške aptiktą 1,7 hektaro nelegalų Juodžių sąvartyną.

Pasak portalo, daugiau nei pusmetį departamento pareigūnai nesugebėjo užtikrinti nelegalių vežėjų kontrolės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

seip zalieji eiguliai duslintuvu tikrintojai

seip zalieji eiguliai duslintuvu tikrintojai portretas
turetu susimest...solidariai... ir sumoket 50% zalos... nieko asmenisko tiesiog patiketas pareigas ir darbus reikia atlikt kruosciai ir saziningai... mano kaine policijos ner 35km nuo artimiausio komisariato ...pakol as nenueinu 1km ir priarteju prie pamiskes jau atvaro ekipazas tikrint ar as kirvio netruriu...gal pjukla nesuos...gal kastuva... visalaik tikrina ir kontroliuoja maz koki buteli su samagonu ras... paprastas kaimas velnio pamirstoj vietovej...ir sitoks demesys belekuriai veiklai...tik pabandyk kokia veikla uzsiimt iskart 5 tikrintojai ir 3 kontrolieriia prisistato niekuo neuzsiimsi nesumokejes ir negaves leidimo....a sicia ble gerove akla aki uzmerkusi...nei vienas pareigunas nei vienas tikrintojas nemate...105 milijonai zala... konfiskuot visos gimines iskaitant rajono mero turta...

aha

aha  portretas
o kaip grigeo ar.mokėjo 60mln eur bauda?....dabar aplinkosauga ėmęsi pelningesnio verslo dūmus tikrins iš auto ir baudos 100-300eur...žmonės tokiu pažinčių ir advokatūros neturi kaip grigeo...mokęs baudas, naujas ta pilna kaina ir t.t...čia komunistinė ekonomika...

Anonimas

Anonimas portretas
o kaip su tuo kalnu šiūkšliū kuprijaniškyje vilniaus priemestyje nuo zuoko laiku pripyltos čiut žemėm kad vėjas šiuklių nenešio ir tyliai tūno idomu ko jos laukia aplinkosaugininkai aūūūūūū.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių