Quantcast

Nepavykus paviešinti agitacinių klipų, atlikėjai surengs referendumo padėkos koncertą

  • Teksto dydis:

Pilietinei iniciatyvai „4 milijonų Lietuva“ nepavykus žiniasklaidoje paskelbti dvigubos pilietybės referendumą reklamuojančių klipų, žinomi atlikėjai nusprendė balsavusiems jame surengti neatlygintiną koncertą.

Kaip ketvirtadienį paskelbė iniciatyvos organizatorė Marija Šaraitė, balsavusiems referendume skirtas koncertas rinkimų sekmadienio vakarą vyks Vilniaus Rotušės aikštėje.

Žadama, kad koncerte pasirodys grupės „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“, „Žalvarinis“, „TAS“, „Nouvelle“, „Liedogs“, „Plié“, Aurelijus Sirgedas iš grupės „Siela“, Viktoras Diawara ir kiti atlikėjai.

Šitaip iniciatyvininkai tikisi paskatinti lietuvius dalyvauti dvigubos pilietybės išlaikymo referendume. Koncertas rengiamas sekmadienį, 18 val., atiduoti savo balsą rinkimų apylinkėse bus galima iki 20 valandos.

Pasak M. Šaraitės, prie „4 milijonų Lietuvos“ iniciatyvos prisijungė ne tik žinomos muzikos grupės, bet ir šalies socialinių tinklų nuomonės formuotojai.

Iniciatyvos dalyviai praėjusią savaitę paskelbė, kad specialiai referendumui sukurta reklaminė kampanija susidūrė su Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) ribojimais. Vaizdo, garso klipus, raginančius balsuoti „už“ dvigubą pilietybę, planuota skelbti per televizijos, radijo kanalus, naujienų portalus.

Vis dėlto VRK konstatavo, kad šie klipai laikytini politine reklama, kuri turi būti pažymėta ir skleidžiama nurodant jos finansavimo šaltinį.

Komisijos atstovė Indrė Ramanavičienė BNS anksčiau informavo, kad su referendumo politine kampanija susijusią atlygintiną reklamą gali apmokėti tik pats kampanijos dalyvis, šiuo atveju – referendumą iniciavusi Seimo narių grupė.

Referendumas dėl daugybinės pilietybės įteisinimo vyks gegužės 12 dieną kartu su prezidento rinkimų pirmuoju turu.

Emigravusieji po nepriklausomybės atkūrimo 1990 metų kovo 11 dieną šiuo metu, išskyrus kai kurias išimtis, dvigubos pilietybės turėti negali.

Konstitucinis Teismas yra išaiškinęs, kad tik referendumu pakeitus Konstituciją galima atverti galimybę turėti dvigubą pilietybę Lietuvos piliečiams, kurie po nepriklausomybės atkūrimo įgijo kitų šalių pilietybę.

Kad daugybinė pilietybė būtų įteisinta, už tai referendume turi balsuoti daugiau kaip pusė visų rinkimų teisę turinčių Lietuvos piliečių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tikiuosi

tikiuosi portretas
padėkosite piliečiams už principingumą neleisti politikieriams pardavinėti savo šalies

Jūs manipuliatoriai!

Jūs manipuliatoriai! portretas
Ne pilietybę gražinkite užsienyje, o žmones gražinkite iš užsienio

Tautos genocidas tęsiasi

Tautos genocidas tęsiasi portretas
Kaip galima ne lietuviams seime atiduoti spręsti Lietuvių pilietybės klausimą? Čia ne balsavimas už pilietybę, čia "žydomasoniškos" pinklės.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių