Quantcast

Vilniuje – ekstravagantiškieji islandai „GusGus“ su nauja programa

  • Teksto dydis:

Gera žinia visiems islandų grupės „GusGus“ gerbėjams! Po pertraukos ekscentriška trijulė sugrįžta į sostinę ir jau liepos 12 d. (penktadienį) surengs savo vienintelį šiemet pasirodymą Lietuvoje. Vilniuje grupė pristatys savo naujausią albumą „DanceOrama“ (2023), kuriame skamba jau populiariais tapę singlai „Breaking Down“, „When We Sing“, „Unfinished Symphony“ ir kiti puikūs kūriniai. 

Be abejo, „GusGus“ pradžiugins publiką ir savo klasikiniais hitais, tokiais kaip „Over“, „Arabian Horse“, „Higher“, „Deep Inside“, „Airwaves“ ir daugybe kitų. Koncertas vyks Vasaros terasoje, įsikūrusioje Vilniaus mokytojų namų kiemelyje, tad svarbu pažymėti, jog kadangi erdvė nėra didelė, šį sykį bilietų kiekis yra ribotas.

„Breaking Down“ – https://youtu.be/iMFrODwRyZo.

Kartu su Bjork ir „Sigur Ros” ekstravagantiškieji „GusGus“ patenka į populiariausių pasaulyje Islandijos atlikėjų trejetą. Elektroninės muzikos novatoriais tituluojama komanda yra sukūrusi ir itin didelio populiarumo sulaukusias „Depeche Mode”, Bjork, „Moloko”, „Sigur Ros” kūrinių šokių versijas. Savo biografijoje „GusGus“ turi dvylika studijinių albumų bei daugiau kaip tris dešimtis singlų, viso pasaulyje yra parduota per 700 tūkst. albumų įrašų, o YouTube kanalo peržiūrų skaičius artėja prie 20 mln.

„Over“ – https://youtu.be/K703vlIgens.

Sunku net suskaičiuoti, kiek kartų grupė yra koncertavusi Lietuvoje, tačiau akivaizdu viena – jų gerbėjų minia kaskart tik auga ir plečiasi, nes „GusGus“ rengiami pasirodymai išties išskirtiniai. Šie islandai yra aukščiausios klasės profesionalai ir tikri scenos asai, gebantys nuo pirmų minučių užburti publiką ir išlaikyti fantastišką nuotaiką iki paskutinės akimirkos. Ne vienas grupės gerbėjas pasakys, jog „GusGus“ yra unikalūs visomis prasmėmis, o kiekvienas jų vizitas Lietuvoje tampa didžiule švente visiems elektroninės muzikos mylėtojams.

Kaskart grįždami į Lietuvą kaip į senų bičiulių kompaniją, scenoje išvysime „GusGus” trijulę – tai du jos įkūrėjai – kompozitorius bei prodiuseris Biggi Veira ir charizmatiškasis vokalistas Daníel Ágúst, laimėjęs geriausio Islandijos pop dainininko titulą. Prieš keletą metų grupę papildė kitos islandų grupės „Vök“ vokalistė Margrét Rán Magnúsdóttir, kurią šmaikštūs kolegos vadina „naująja cirko trupės nare“.

„Arabian Horse“ – https://youtu.be/Xzkqc_MhE00.

1995 m. Reikjavike susibūrusios grupės pavadinimas tiesiogiai susijęs su garsaus vokiečių režisieriaus Rainerio Wernerio Fassbinderio 1974 m. filmu „Baimė suvalgo sielą”, kuriame moteris gamina savo meilužiui kuskusą, jos lūpose skambantį kaip gus gus. Sėkmingos karjeros pradžia galima vadinti 1997 metus ir jų antrąjį studijinį albumą „Polydistortion”, kurį išleido galinga amerikiečių leidybinė kompanija „Warner Bros“. Sulaukęs geros kritikos, šis darbas pelnė islandams pasaulinį pripažinimą. Kaskart nenuspėjamus gyvus pasirodymus surengiančius menininkus galima pavadinti muzikinės eklektikos profesionalais – meistriškai miksuodami šokių muziką su elektronika, hiphopą su techno, fanką su house, jie nuolat eksperimentuoja ir nesiliauja drąsiai žaisti garsais.

„Higher“ – https://youtu.be/8R3aQ-nRw9k.

Koncertas vyks 2024 m. liepos 12 d. 20 val. Vasaros terasoje (Vilniaus g. 39, Vilnius)

Išankstinė prekyba Medusa.lt naujienlaiškio prenumeratoriams (su kodu) – nuo balandžio 29 d. 10 val.

Vieša prekyba bilietais – nuo gegužės 2 d. 10 val.

Renginį organizuoja MEDUSA CONCERT

Bilietus platina www.medusa.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių