Quantcast

Vilniuje – atsisveikinimas su režisieriumi R. Tuminu

  • Teksto dydis:

Antradienį Vilniuje prasidėjo atsisveikinimas su režisieriumi Rimu Tuminu. Tarti paskutinį „sudie“ renkasi artimieji, bičiuliai, kolegos ir R. Tumino talento gerbėjai.

Atsisveikinimas su režisieriumi vyksta Valstybiniame Vilniaus mažajame teatre: 12 val. urna iš Lietuvos muzikos teatro akademijos centrinių rūmų buvo lydima į Vilniaus mažąjį teatrą.

13-21 val. teatro durys bus atviros visiems, norintiems atsisveikinti su režisieriumi. Velionio atminimą prašoma pagerbti gėlės žiedu.

18 val. šv. Mišios bus aukojamos Šv. Pranciškaus ir šv. Bernardino bažnyčioje, Maironio g. 10, Vilniuje.

Trečiadienio popietę urna bus išnešama iš Vilniaus mažojo teatro, atsisveikinimui palydima iki Lietuvos nacionalinio dramos teatro.

Kovo 6-ąją miręs režisierius bus palaidotas trečiadienį Antakalnio kapinių Menininkų kalnelyje.

Vienas žymiausių Lietuvos teatro režisierių R. Tuminas mirė eidamas 73-iuosius metus Italijoje, kur pastaruoju metu statė spektaklį. Režisierius pastaraisiais metais dirbo Izraelyje, Italijoje, jis sirgo onkologine liga.

R. Tuminas buvo vienas Vilniaus mažojo teatro steigėjų, 1994 metais jis apdovanotas Lietuvos nacionaline kultūros ir meno premija. Jis daugiau nei dešimtmetį yra dirbęs Rusijoje, gavęs šios šalies apdovanojimų.

R. Tuminas pastatė daugiau nei 60 spektaklių pagal Rusijos, Lietuvos kitų šalių dramaturgų kūrinius.

Atsisveikinimo transliaciją galima žiūrėti čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rasa

Rasa portretas
Turbūt taip jau turėjo nutikti, kad savo šviesa ir talentu dalintųsi po visą svieta,o ne tik Lietuvoje.. *

D.

D. portretas
Šlykštu : visi "aktoriai" dabar vaidina, kad jie gerbė ir mylėjo Tuminą, net ašarėlę "išspaudžia" kai kurie, o tada, kai reikėjo MŪRU STOTI už jį ir jo kūrybą, visi tupėjo kaip pelės po šluota, drebėdami iš baimės dėl savo subinių ir "ilgesnio" pinigėlio... Žmonės nepamiršo ir nepamirš R.Tumino, bet taip pat nepamirš ir "ministerio", pažeminusio visame pasaulyje pripažintą ir gerbiamą genialų režisierių,o taipogi ir buvusių jo "kolegų" ir "mokinių", kurie nė žodeliu "neužstojo" ujamo ( mirtinai sergančio ! ) genijaus.

wthytukyio;]p[

wthytukyio;]p[ portretas
KAS TAS TIMIUN ir kodel reikia atsisveikint?
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių