Quantcast

Rekonstruojant „Via Baltica“, uždaroma atkarpa Marijampolės prieigose

  • Teksto dydis:

Tęsiant kelio Kaunas–Marijampolė–Suvalkai rekonstrukciją, trečiadienį uždaroma jo atkarpa ties Marijampole.

Kaip pranešė Automobilių kelių direkcija, uždaryta bus dešinė kelio pusė Kauno kryptimi, o eismas kreipiamas dviem eismo juostomis kairiąja esamo kelio puse.

Eismas atkarpoje nuo prekybos centro „Moki veži“ Kauno gatvėje iki magistraliniame kelyje esančios „Emsi“ degalinės bei nusukimo ant Puskelnių viaduko, bus kreipiamas kairiąja esamo kelio puse.

Šioje 1 kilometro atkarpoje kiekviena eismo kryptimi bus po vieną eismo juostą.

Be to, išvažiavimas iš Marijampolės Kauno kryptimi vyks ne tiesiai, kaip įprastai, tačiau bus nukreipiamas kairiau, Vilkaviškio / Varšuvos viaduko kryptimi, naujai įrengtu laikinu pravažiavimu dešiniau, įsijungiant į esamą kelią.

Numatoma, kad šie ribojimai galios iki šių metų pabaigos.

Eismo pokyčiai susiję su šiuo metu įgyvendinamo kelio ruožo nuo 56,83 iki 72,50 kilometro rekonstravimo projekto darbais. Pradedamas rekonstruoti beveik 16 kilometrų ilgio ruožas yra tarp Marijampolės ir Skardupių kaimo.

Tai ilgiausias iš keturių ruožų, kuriuose vyksta ar planuojami darbai tarp Marijampolės ir Lenkijos sienos. 

Esamas dviejų eismo juostų magistralinis kelias bus rekonstruotas į keturių eismo juostų automagistralę, abipus jo ir atskirose vietose skirtinguose lygiuose įrengiant jungiamuosius ir apjungiamuosius kelius, kurių bendras ilgis apie 45 kilometrai bei rekonstruojant su A5 keliu besijungiančių rajoninių kelių ir magistralinio kelio A7 bei Marijampolės gatvių atkarpas. 

Rekonstrukcijos metu bus įrengta 10 žiedinių sankryžų, penki viadukai, keturi tiltai, trys tuneliniai pravažiavimai, 21 akustinė sienutė, kurių bendras ilgis apie 8,2 kilometro.

Taip pat bus įrengtas apšvietimas ir kitos eismo organizavimo priemonės, nauja automobilių stovėjimo aikštelė su pastatu keleiviams, dušais ir tualetais.

Viso apie 40 kilometrų „Via Baltica“ ruožo nuo 56,83 iki 97,06 kilometro rangos darbų pabaiga numatyta iki 2024 metų pabaigos. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietis

Pilietis portretas
Lenkai greiciausiai jau siemet paleis 200 km ilgio autostrada o musiskiai 40 km nesugeba nors konkursai statybom buvo skelbti vienu metu
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių