Quantcast

Ar pastebite dramblį? Kai verslas nebetelpa į rėmus, renkasi „Urban HUB“

  • Teksto dydis:

Verslui Kaune augant kyla ir įmonių lūkesčiai naujoms erdvėms – ieškoma ne tik ekonominės naudos, bet ir naujo formato patalpų, kurios suteikia daugiau lankstumo tiek verslo augimo, tiek ir iššūkių etapais. Pravažiuodami Kauno rajone „SBA Urban“ plėtojamą prekybos ir verslo miestą „Urban HUB“ gyventojai jau turėjo pastebėti ir išskirtinį dramblį, kviečiantį čia įsikurti verslus. Iki šių metų pabaigos rinka čia gelės rinktis iš 50 000 kv. m. patalpų – ekspertai pastebi, kad didelio masto projektai privalo sukurti išskirtinę patirtį čia įsikursiantiems verslams ir jų klientams.

Individualūs sprendimai

„Kurdami „Urban HUB“ žinojome, kad jis bus kitoks, naujas – dėl to turime ieškoti ir išskirtinių sprendimų klientams. Kalbėdamiesi ir ieškodami geriausios vietos nuomininkams, skiriame labai daug dėmesio konkretaus verslo poreikiams ir bendrų ieškojimų keliu randame geriausius sprendimus. Jeigu verslas renkasi plėtrą „Urban HUB“ – jam netinka neįdomūs standartiniai sprendimai, jis ieško išskirtinumo“, – sakė „Urban HUB“ vadovas Giedrius Muliuolis.

Pasak jo, daug dėmesio komanda klientams skiria tam, kad čia įsikurtų stipriausi ir labiausiai projekto idėją atitinkantys verslai. Projekto vystytojui svarbu ir tai, kad verslo ir prekybos miesto kaimynai galėtų papildyti vienas kitą – ne tik atrastų bendrų klientų, bet ir kurtų verslo bendruomenę. Būtent todėl komanda nuomininkams siūlo ne tik modernias ir kokybiškas patalpas darbuotojams, klientams, bet ir galimybę erdves pritaikyti pagal konkrečius poreikius, atliepiančius klientų verslo modelį.

„Urban HUB“ archyvo nuotr.

G. Muliuolis pateikė ir kelis pavyzdžius, kai teko imtis kūrybiškų sprendimų tam, kad klientai atrastų tinkamiausią koncepciją įsikuriant „Urban HUB“. Štai vienam nuomininkų, kuris projekte įsirengs ne tik biurą, klientų aptarnavimo centrą, bet ir robotizuotą liniją, reikėjo išskirtinių vandens tiekimo bei elektros prieigų.

„Kitam nuomininkui buvo svarbu, kad jo darbuotojai naujose mūsų erdvėse gautų kuo daugiau dienos šviesos, todėl suprojektavome naujus langų sprendinius – dabar čia netrūksta ir šviesos, ir gražių vidinės alėjos vaizdų pro langus. Kai kalbamės su laisvalaikio erdvių valdytojais, jie daug dėmesio skiria aukštingumui, saugumui, todėl čia galime pasiūlyti iš esmės naujai pritaikyti patalpas būtent tokiai veiklai. Būtent lankstumams siūlant „Urban HUB“ erdves padeda mums užtikrinti plačias galimybes veikti įvairių sričių verslams. Reikia tik šiek tiek kūrybiškumo ir užsispyrimo atrasti geriausią sprendimą“, – pažymėjo G. Muliuolis.

„Urban HUB“ archyvo nuotr.

SBA grupės nekilnojamojo turto plėtros kompanija, vystanti ir „Urban HUB“ daug dėmesio ir investicijų skiria projekte dirbančių bei besilankančių žmonių gerovei. Šiuo metu komanda ruošiasi įgyvendinti apželdinimo projektus, kad erdvės visus metus būtų jaukios, žaliuojančios ar žydinčios.

„Projekte siekiame sukurti tokias erdves, kurios nei klientams, nei čia dirbantiems nesiskirtų nuo verslo ar prekybos centrų pagrindinėse Kauno gatvėse. Nuo detaliai suplanuotų žaliųjų zonų iki kavinių, restoranų, užkandinių, pėsčiųjų alėjų ir takų“, – sakė G. Muliuolis.

„Urban HUB“ archyvo nuotr.

Pramogoms – aukštos lubos, biurams – dienos šviesa, prekybai – matomumas

Pirmajame „Urban HUB“ miestelio vystymo etape verslui siūlomas 22 tūkst. kv. m plotas, antrasis etapas bus dar didesnis ir nuomininkai galės kurtis net 28 tūkst. kv. m erdvėse, o užbaigus visą projektą, jis sieks 70 tūkst. kv. m.

Jau dabar kiekvienas nuomininkas gali pasirinkti tiek ploto, kiek jam reikia, tad čia bus ir mažų verslų, ir tų, kurie savo veiklą gerokai praplėtę.

„Kadangi projektas didelės apimties, galime pasiūlyti labai įvairaus tipo ir dydžio erdvių. Turime klientų, kurie įsikurs 30 kv. m erdvėse, tačiau yra ir tokių, kuriems reikės ir 4 tūkst. kv. m ploto. Pastebime, kad dažnai paslaugas teikiantys verslai domisi vidutinio dydžio 300–500 kv. m erdvėmis. Čia įsikuria klientų aptarnavimo skyriai, parduotuvės su prekių pristatymo erdvėmis, šalia – nedidelis biuras ir sandėliavimo erdvės“, – sakė G. Muliuolis.

„Urban HUB“ archyvo nuotr.

Taip pat „Urban HUB“ tampa patrauklia erdve kurtis specializuotoms paslaugų veikloms – nuo sporto iki vaikų ir laisvalaikio erdvių. Tokiems klientams labai svarbu ne tik erdvios ir 5 tūkst. kv. m siekiančios erdvės, bet ir aukštingumas, kad patalpose tilptų įvairūs įrenginiai, kortai ar laipynės.

Įgyvendinus visus tris projekto etapus, planuojama, kad „Urban HUB“ miestelyje įsikurs daugiau nei 100 Lietuvos ir tarptautinių įmonių, kurias projekto komanda skirsto zonomis – vienoje vietoje klientams turi būti patogu rasti laisvalaikio ar kasdienių prekių, kitoje – namų interjero, baldų. Taip verslai galės vienas kitą papildyti kurdami išskirtinę sinergiją.

„Urban HUB“ archyvo nuotr.

Patraukli vieta

„Urban HUB“ vystomas Kauno rajone, ties A1 ir A6 kelių sankirta, tad šis projektas taps tarsi vartais į Kauną.

„Įrengsime net tris tiesioginius įvažiavimus ir išvažiavimus, tad užbaigus projektą jis taps patogia vieta klientams sustoti čia apsipirkti prieš keliones į namus ar į pajūrį, pasikrauti elektromobilį arba tiesiog trumpai pailsėti ir užkąsti. Žinoma, čia savo verslus auginančioms įmonėms „Urban HUB“ taps patogiu logistikos centru, kur visa Lietuva ir užsienio šalys eksportui patogiai pasiekiamos arterinėmis magistralėmis“, – kalbėjo „Urban HUB“ vadovas.

Atidarymo nuotaikos

Vos prieš metus pradėjus vystyti pirmąjį „Urban HUB“ etapą, jis – jau finišo tiesiojoje. Planuojama, kad išskirtinės architektūros verslo miestelyje klientai pradės kurtis jau gegužę, o duris atvers – jau šią vasarą.

„Urban HUB“ archyvo nuotr.

„Šiuo metu vyksta baigiamieji darbai keturiuose išoriniuose pastatuose A1 ir A6 kelių pusėse. Čia įrenginėjame vidines alėjas, orams kiek atšilus – pradėsime visus apželdinimo, mažosios architektūros įrengimo darbus. Dabar kiekvieną dieną keičiasi ir „Urban HUB“ išorė – įpusėjome žaliųjų fasadinių apdailos elementų montavimą, planuojame, kad šiuos darbus baigsime jau balandį“, – sakė G. Muliuolis.

Investicijos į „Urban HUB“ projektą sieks daugiau nei 100 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių