Quantcast

Vyriausybė – už galimybę LB ir finansų įstaigoms taikiai susitarti dar prieš teismą

  • Teksto dydis:

Vyriausybė pritarė įstatymo pataisoms, kurios leistų finansų sektoriaus rinkos dalyviams ir Lietuvos bankui (LB) sudaryti administracinį susitarimą dar prieš teisminį ginčą.

„Prieš metus patvirtinome „Fintech“ sektoriaus plėtros gaires, kurių vienas tikslų – siekis keisti finansų rinkos dalyvių santykių su priežiūros institucija modelį. Taip pat siūlome būdus, kaip tarp asmens ar įmonės bei valstybės institucijos išlaikyti abipusiu pasitikėjimu grindžiamus santykius ir mažinti biurokratinius kaštus“, – Finansų ministerijos pranešime trečiadienį sakė viceministrė Vaida Česnulevičiūtė-Markevičienė.

Šiuo metu galiojantis teisinis reguliavimas leidžia šalims sudaryti taikos sutartį tik teisminiame procese, tačiau nenumato galimybės susitarti taikiai anksčiau. 

Pasak ministerijos, taikusis susitarimas būtų galimas tik tuomet, kai dėl aplinkybių ir pasekmių tarp LB bei rinkos dalyvio būtų pasiektas abipusis sutarimas.

Be to, finansų rinkos bendrovė, kuriai ketinama taikyti poveikio priemonę, iš LB gavusi esminę informaciją apie nustatytus faktinius duomenis, savanoriškai galėtų pasiūlyti centriniam bankui sudaryti administracinį susitarimą.

Pasak Finansų ministerijos, svarstyti galimybę sudaryti administracinį taikos susitarimą ankstesnėje nei teisminių ginčų stadijoje skatina ir Europos vertybinių popierių ir rinkų institucijos atliekamos analizės.

Pritarus Ministrų kabinetui, pataisas svarstys Seimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ai

ai portretas
vyriausyme uz kysius veltedziu kontorai lb
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių