Quantcast

LEA laikinai stabdo paraiškas saulės elektrinėms ir kaupikliams

  • Teksto dydis:

Lietuvos energetikos agentūra (LEA) trečiadienį laikinai sustabdė verslo, ūkininkų ir atsinaujinančių išteklių energijos bendrijų paraiškų priėmimą saulės elektrinėms ir kaupikliams įsirengti, trečiadienį pranešė agentūra.

Energetikos ministerija antradienį patvirtino patikslintas projektų finansavimo sąlygas, pagal kurias turi būti patikslintos ir LEA skelbiamų kvietimų teikti paraiškas sąlygos, dėl to paraiškų priėmimas sustabdytas 5 darbo dienoms – iki gegužės 2 dienos.

„Patikslintos projektų finansavimo sąlygos dabar aiškiau reglamentuoja šios investicinės paramos teikimą. Nustatyta, kad atsinaujinančių išteklių energijos bendrijos ir piliečių energetikos bendrijos gali veikti tuo pačiu principu, kaip ir nutolusių elektrinių parkų vystytojai“, – pranešime sakė laikinoji LEA direktorė Agnė Bagočiutė.

Anot jos, patikslintos finansavimo sąlygos galios ir iki šiol bendrijų pateiktoms paraiškoms. Kitoms įmonėms ir ūkininkams finansavimo sąlygos nesikeičia.

Iki šiol agentūra jau gavo 224 paraiškas, kuriose prašoma beveik 9,5 mln. eurų paramos saulės elektrinėms. Planuojama įrengti jų bendra galia – apie 18,2 megavato.

Taip pat gautos 58 paraiškos, kuriose prašoma daugiau nei 2,7 mln. eurų paramos kaupimo įrenginiams, kurių bendra talpa – apie 9,2 megavatvalandės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių