Quantcast

JAV ekspertas A. Faucis: kovojant su virusu būtina laikytis penkių principų

Aukštas JAV sveikatos ekspertas Anthony‘is Faucis įspėjo dėl koronaviruso atvejų skaičiaus didėjimo kai kuriose valstijose. Todėl jis duodamas interviu stočiai MSNBC primygtinai paragino žmones paisyti penkių taisyklių: dėvėti kaukes, vengti žmonių susibūrimų, laikytis mažiausiai šešių pėdų (1,8 metro) minimalaus atstumo, plauti rankas, nesilankyti baruose ar juos, kur įmanoma, uždaryti.

„Jei mes nepradėsime gana griežtai laikytis šių penkių principų, neišvengiamai tos valstijos, kurios dar nesusiduria su sunkumais, greičiausiai su jais susidurs“, – įspėjo žinomas imunologas.

A. Faucis yra Nacionalinio infekcinių ligų instituto direktorius. Jis priklauso ir Baltųjų rūmų kovos su koronaviruso plitimu darbo grupei.

Pietinėse JAV valstijose – Floridoje, Teksase, Arizonoje, kurios jau patyrė užkrato protrūkį, teigiamų testų vėl daugėja. Tai „neabejotinai rodo, jog esame procese, kai artėjama prie naujo paūmėjimo“, – kalbėjo A. Faucis. Tai stebima jau ir kitose valstijose – Kentukyje, Tenesyje, Ohajuje ir Indianoje.

330 mln. gyventojų turinčiose JAV iki šiol Covid-19 nusinešė daugiau kaip 150 000 žmonių gyvybių. Patvirtintų infekcijos atvejų iki šiol yra 4,4 mln.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių