Quantcast

Strategų kėdės užimtos, žaidėjų gretose yra spragų

  • Teksto dydis:

Jau visų Lietuvos krepšinio lygos (LKL) komandų specialistų štabai turi pagrindinius strategus, rikiuojamos ir žaidėjų gretos, o buvęs LKL senbuvis sprendžia hamletišką dilemą.

Pokyčiai ir nauji veidai

Palyginti su praeitu LKL sezonu, savo darbo vietose liko šeši vyriausieji treneriai.

Karjerą toliau tęs Kazys Maksvytis (Kauno „Žalgiris“), Giedrius Žibėnas (Vilniaus „Rytas“), Virginijus Šeškus (Jonavos „CBet“), Kęstutis Kemzūra (Vilniaus „Wolves“), Mindaugas Brazys (Klaipėdos „Neptūnas“) ir Gediminas Petrauskas (Kėdainių „Nevėžis-Optibet“).

Panevėžio „7bet-Lietkabelio“ vairą iš Nenado Čanako perėmė Robertas Štelmaheris, Utenos „Uniclub Casino-Juventus“ iš Donaldo Kairio – Oliveris Kostičius, „Šiaulių“ iš Antano Sireikos – Nikolajus Mazuras, Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ iš Ramūno Cvirkos – Aurimas Jasilionis, „Gargždų“ iš Povilo Šakinio – Laimonas Eglinskas.

Į LKL sugrįžusiai Mažeikių „M Basket“ ekipai vadovavęs Darius Dimavičius estafetę perdavė Mariui Kiltinavičiui.

Pažįstamas: Utenos krepšininkus muštruos O. Kostičius, 2010–2013 m. dirbęs „Žalgirio“ trenerių štabe. / utenosjuventus.lt, S. Semiskaro nuotr.

Išvyko ir atvyko

Mažeikių klubas, komplektuojantis komandą naujam sezonui, lygiuojasi į „Žalgirį“, kuris jau pratęsė ar pasirašė naujas sutartis bent su dešimt žaidėjų.

„M Basket“ gretas per birželį ir šiomis liepos dienomis papildė aštuoni naujokai – Vaidas Kariniauskas, Giedrius Staniulis, Martynas Paliukėnas ir legionieriai Calebas Huffmanas, Chauncey Collinsas (abu – JAV), Andris Misteras (Latvija), Kay’us Bruhnke (Vokietija), Danielis Dolencas (Suomija).

Reikšmingi pokyčiai „Ryto“ stovykloje: islandas Elvaras Fridrikssonas keliasi į Graikiją (Salonikų PAOK), amerikietis Marcusas Fosteris – į Kiniją, Evaldas Kairys – į Ispaniją, kitais keliais pasuko vengras Benedekas Varadis, amerikietis Kendale’as McCullumas.

Kitą LKL prizininką, „7bet-Lietkabelį“, paliko Paulius Murauskas, Mantas Rubštavičius, amerikietis Jamelas Morrisas, estas Kristianas Kullamae, kroatas Željko Šakičius, bet liko Vytenis Lipkevičius, Gediminas Orelikas, Gabrielius Maldūnas, atvyko Dovis Bičkauskis, Martynas Varnas. Neoficialių šaltinių duomenimis, Panevėžyje laukiama žalgiriečio Liutauro Lelevičiaus.

Atskleidė skolas

Iš LKL iškritęs Prienų krepšinio klubas sprendžia hamletišką dilemą – būti ar išnykti.

Jo vadovas ir rėmėjas verslininkas Marius Milaševičius, birželio 29-ąją pateikęs ataskaitą Prienų rajono savivaldybės tarybai, patvirtino: ruošiamasi bankroto procedūrai.

Anot M. Milaševičiaus, klubo skola sudaro iš viso 1,33 mln. eurų, tačiau ji esą bent 400 tūkst. eurų mažesnė, nes kai kurios paskolų sutartys perrašytos į paramos sutartis.

Laikraščio „Gyvenimas“ duomenimis, vien 2022–2023 m. sezoną bendros krepšinio klubo sąnaudos buvo 686,8 tūkst. eurų, iš jų sportinės veiklos (atlyginimai treneriams, žaidėjams ir kt.) – 425,3 tūkst. eurų. Skirtumas tarp sezonui reikalingų sąnaudų ir surinktų lėšų – 125 tūkst. eurų.

Didžiausia suma – 300 tūkst. eurų – klubą parėmė Prienų rajono savivaldybė. Iš kito rėmėjo „Labas GAS“ planuota gauti 100 tūkst. eurų, gauta 34 tūkst., nes paaiškėjo, kad pagal susitarimus su buvusiais klubo vadovais ši bendrovė buvo skyrusi paramą į priekį.

M. Milaševičiaus teigimu, jis pats paramos sumą nuo 30 tūkst. eurų padidino iki 150 tūkst.

Debiutas: Latvijos krepšinio specialistas N. Mazuras pirmą kartą per savo karjerą dirbs su LKL komanda. / utenosjuventus.lt, S. Semiskaro nuotr.

Įvertins be iliuzijų

„Galime nieko nedaryti ir galime pabandyti iš naujo“, – Prienų rajono savivaldybės tarybai klubo gelbėjimo planą pateikusį M. Milaševičių citavo „Gyvenimas“.

Pasak verslininko, Regionų krepšinio lygoje (RKL) startuosiančios Prienų komandos reikmėms būtini 70 tūkst. eurų, jų bus prašoma iš savivaldybės. Dar 100 tūkst. eurų tikimasi surinkti iš rėmėjų. Jei prieniškiai 2025-aisiais patektų į Nacionalinę krepšinio lygą (NKL), klubo biudžetą sudarytų apie 300 tūkst. eurų pagal principą 50/50 (iš Savivaldybės ir rėmėjų lėšų lygiomis dalimis).

Prienų rajono meras Alvydas Vaicekauskas padėkojo M. Milaševičiui už dideles pastangas, bet pripažino, kad situacija kebli ir viską reikia įvertinti be iliuzijų, kuriomis savivaldybė buvo maitinama kelerius pastaruosius metus.

Tikimasi, kad rugpjūtį paaiškės, kokia ateitis laukia Prienų krepšinio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
neptūnas turi keistis pilnai, pradedant nuo visų trenerių ir žaidėjų, su tokiais treneriais reikia laukti teisėjų malonės
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių