Quantcast

Prieš šventines savaites „Žalgiris“ griebėsi šiaudo

Kauno „Žalgirio“ klubo vadovai ėmėsi iš peties lopyti atsivėrusias spragas. Lietuvos čempionai pasirašė trumpalaikę sutartį su patyrusiu amerikiečiu Austinu Hollinsu. Prieš tai su Edmondu Sumneriu rankomis sukirtę kauniečiai neatmeta galimybės pasitelkti ir dar vieną naujoką.

Prisiėmė atsakomybę

„Jeigu kiemas nešvarus, šeimininkas turi prisiimti atsakomybę. Nesvarbu, ar kaimynai, ar vaikai jį priteršė“, – susierzinimo neslėpė Kazys Maksvytis.

Jo diriguojamas „Žalgiris“ pasiekė vienuoliktą pergalę „Betsafe-LKL“ čempionate ir pakilo į antrąją poziciją. Tiesa, kauniečiai tik mačo pabaigoje 102:98 galutinai palaužė vieną lygos autsaiderių Kėdainių „Nevėžį-Optibet“.

Be traumuotų Brady Maneko, Arno Butkevičiaus ir Luko Lekavičiaus, į 13-ojo turo akistatą stoję šeimininkai ilgai tampėsi su priešpaskutine lygos komanda. Kėdainiečiai, kurių sąskaitoje yra vos dvi pergalės, prieš ilgąją pertrauką buvo susikrovę net dviženklę persvarą 57:46. Gavę pylos rūbinėje, žalgiriečiai sukruto ir, vien per trečiąjį kėlinuką suvertę net 37 taškus, atsiplėšė patys – 73:63. Vis dėlto paskutinis ketvirtis iki pat pabaigos dar teikė vilčių kauniečio Gedimino Petrausko treniruojamam „Nevėžiui“ (98:100).

Nugalėtojams Rolandas Šmitas pelnė 17 taškų, Tomas Dimša 16 (5 atk. kam.), Dovydas Giedraitis ir Keenanas Evansas po 14. Naujokas E. Sumneris įmetė 11 taškų (4/6 dvitaškių, 0/2 tritaškių, 4 rez. perd.), Laurynas Birutis pridūrė 10 taškų, 7 atkovotus kamuolius, 6 rezultatyvius perdavimus ir 3 blokuotus kamuoliu, iš viso surinkdamas 25 naudingumo balus.

Auklėtiniams – strėlės

„Pergalė, kuri neteikia džiaugsmo. Kodėl Kėdainiai gali laimėti tris kėlinius iš keturių? Patys nustatėme toną varžovams, buvo daug blogų momentų. Reikia būti atviru sau – nusiteikimo prasme buvome toli nuo 100 proc.“, – neslėpė K. Maksvytis.

Ypač sunkiai žalgiriečiams sekėsi stabdyti „Nevėžio“ lyderį Zane’ą Watermaną. Šis žaidė net 39 minutes, pelnė 31 tašką (9/9 dvitaškių, 3/5 tritaškių, 4/5 baudų metimų) ir surinko 35 naudingumo balus.

„Z. Watermano stabdymas tiek komandiškai, tiek individualiai buvo tragiškas. Varžovų lyderis negali išmesti septynių tritaškių. Turiu savo žaidėjus labiau drausminti ir gauti iš jų daugiau“, – pripažino strategas.

Lietuvos čempionai po šio savaitgalio pavijo iki šiol turnyro lentelėje pirmavusius Vilniaus „Wolves“ krepšininkus (11 pergalių ir 2 nesėkmės). Pastarieji netikėtai beviltiškai 68:96 kapituliavo Utenoje su vietos „Uniclub Casino-Juventus“ ekipa.

„Mums dabar yra labai sunkus metas, bet kito varianto nėra – turime pažiūrėti į veidrodį ir ieškoti kelio į pergales“, – pabrėžė vilniečių treneris Kęstutis Kemzūra.

Būtent su „Wolves“ žalgiriečių laukia artimiausia LKL akistata. Lygos lyderių mūšis Kaune vyks gruodžio 17 d. Be to, šios dvi komandos tarpusavyje susitiks ir „Citadele“ Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) turnyro ketvirtfinalyje. KMT turnyro finalo ketverto rungtynės vasario 17–18 d. nugriaudės „Žalgirio“ arenoje.

Tokį pat kraitį, kaip ir LKL lyderiai (11 laimėjimų), turi ir trečioje vietoje žengiantis Vilniaus „Rytas“, 101:77 pasismaginęs Pasvalyje su vietos „Pieno žvaigždėmis“.

„Nėra jokių klausimų apie naujoko žaidimą ar asmenybę. Jis yra geras žaidėjas, kuris padėtų. Vienintelis klausimas, ar susitvarkė sveikatos problemas.

Sustabdė trauma

Po pergalės prieš „Nevėžį“ žalgiriečiai išplatino pranešimą apie dar vieną papildymą jų gretose.

Lietuvos čempionai į pagalbą pasitelkė gynėją A. Hollinsą. 32 metų 193 cm ūgio amerikietis pasikviestas trijų savaičių bandomajam laikotarpiui, po kurio Lietuvos čempionai spręs, ar naujokas liks iki sezono pabaigos.

„Susidūrėme su situacija, kad laikinai neturime net trijų žaidėjų. Vien tik E. Sumnerio neužtenka, todėl nusprendėme paimti veteraną, žaidusį Eurolygoje. Turbūt pagrindinis klausimas yra, kokios jis bus fizinės būklės. Jei ji tenkins ir naujokas tiks mūsų žaidimui, turbūt, kontraktą pratęsime iki sezono pabaigos“, – svarstė K. Maksvytis.

Amerikietis yra puikiai pažįstamas Eurolygos gerbėjams, nes stipriausiame Europos krepšinio turnyre praleido ketverius metus. Būtent Izraelis buvo paskutinė A. Hollinso karjeros stotelė praėjusį sezoną. Tiesa, jį apkartino patirta trauma, o vasarą legionierius tapo laisvuoju agentu.

Atakuojančio gynėjo ir lengvojo puolėjo pozicijose galintis žaisti krepšininkas 2019–2021 metais atstovavo Sankt Peterburgo „Zenit“. Per pirmąjį sezoną Rusijoje A. Hollinsas Eurolygoje rinko vidutiniškai po 10,4 taško, per antrą – po 8,1 taško. 2021–2022 m. jis su Belgrado „Crvena zvezda“ rinko po 8,1 taško. Praėjusį sezoną A. Hollinsas, jau kaip Tel Avivo „Maccabi“ narys, pelnydavo vos po 1,8 taško per 19 rungtynių. Nuo sausio legionierius nebežaidė dėl kelio operacijos, o po sezono jo paslaugų buvo atsisakyta.

Pirkinių dar nebaigė

Prieš persikeldamas į Eurolygą A.Hollinsas atstovavo Denaino „Voltaire Basket“ (Prancūzija), Kauhajokio „Karhu“ (Suomija), Gyseno „46ers“ (Vokietija) ir Vechtos „Rasta“ (Vokietija) ekipoms.

K. Maksvyčio žodžiais, amerikiečio agentai tvirtina, kad nepaisant to, jog A. Hollinsas neturėjo komandos, jis nuolat žaidė normalų (penki prieš penkis) krepšinį.

„Pažiūrėsime, ar jis galės padėti mums iš karto. To dabar labai reikia. Teko Rusijoje žaisti vienas prieš kitą, dar anksčiau Vokietijoje jį treniravo mano geras draugas Pedro Callesas iš Vechtos „Rasta“ ekipos. Klausiau ir jo atsiliepimų – nėra jokių klausimų apie naujoko žaidimą ar asmenybę. Jis yra geras žaidėjas, kuris padėtų. Vienintelis klausimas, ar susitvarkė sveikatos problemas“, – aiškino K. Maksvytis.

Amerikietis „Žalgirio“ ekipoje vilkės 20-uoju numeriu pažymėtais marškinėliais. Tikėtina, kad jis jau bus įtrauktas į komandos paraišką artimiausiame Eurolygos mače Kaune ketvirtadienį su Belgrado „Partizan“.

A. Hollinso sutartis baigsis prieš Naujuosius, o tada Eurolygoje atsivers žaidėjų perėjimo langas. K. Maksvytis neatmeta galimybės, kad „Žalgiris“ gali pasilikti A. Hollinsą ir pasikviesti dar vieną naujoką iš kurio nors Eurolygos klubo.

„Įmanoma. Turime vienuolika žaidėjų, bet du iš jų įprastai rungtyniauja dublerių komandoje. Dabar mums yra sunkus laikotarpis, mūsų traumos net ne sportinės. Tai – apendicitas, tai – užgriuvo ant kojos... Žaidėjų trūksta net treniruotėms. Jeigu reikės, mes priimsime dar vieną naujoką“, – tikino treneris.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zalupavičius

Zalupavičius portretas
Tenkai išėjo Jaska tapo treneriai tapo pikt-žaizde, tokios atrodo tradicijos, tokia komanda...o dabar gėda žiūrėti....as Maks-vytis visai be pau-tų mėmė-klis, tikrai tas pats Krapikas daug geresnis treneris, o kodėl Motie-jūnas pastatė direktoriumi Jankū-ną, taip kaip žaidėjas buvo geras bet kaip direktorius nulis...apie kokį Sabo-niuką nešneku...ten visai psichologiškai blogai jiems, tie žaidėjai kažkokie pasidarė atsipūtę, sprendimai bilikokie, įleidžia naujoką kuris 2 dienas Kaune rungtynėse rimtose...bli-atj Maksvyti treniruok Gargždus ir pyz-dink na-her iš Žalgirio...

Kuba

Kuba portretas
Jeigu nebus imtasi kardinalių priemonių, tai visa tai atrodo, kaip mirštančiam kompresai...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių