Quantcast

TOK: Maskvos kritika dėl Rusijos sportininkams nustatytų sąlygų yra nepriimtina

  • Teksto dydis:

Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK) trečiadienį pareiškė, kad Maskvos kritika dėl rusų sportininkams nustatytų sąlygų yra nepriimtina ir pasiekė žemiausią lygį.

„Tai peržengia visas priimtinas ribas. Susieti [TOK] prezidentą (vokietį Thomą Bachą (Tomą Bachą), jo tautybę ir Holokaustą šio klausimo kontekste – tai dar žemesnis lygis“, – nurodė TOK atstovas spaudai Markas Adamsas.

Antradienį olimpinio judėjimo vadovai paskelbė, kad rusų ir baltarusių sportininkai, šią vasarą vyksiančiose Paryžiaus žaidynėse dalyvausiantys su neutralia vėliava, negalės dalyvauti atidarymo ceremonijoje.

TOK taip pat apkaltino Rusiją sporto politizavimu, šiai planuojant pradėti nuo rugsėjo organizuoti vadinamąsias „Draugystės žaidynes“.

Naujosios varžybos konkuruos su olimpinėmis žaidynėmis, o Rusijos organizatoriai planuoja ir žiemos varžybas.

TOK, kuris leido Rusijos sportininkams dalyvauti šių metų olimpinėse žaidynėse Paryžiuje tik po neutralia vėliava ir su sąlyga, kad jie neremia Rusijos invazijos į Ukrainą, paragino sporto pasaulį ir vyriausybes, gavusias Maskvos kvietimus, „atsisakyti bet kokio dalyvavimo ir paramos“ šiam renginiui, sakoma jo pareiškime.

Visa tai sukėlė Kremliaus pasipiktinimą. Trečiadienį Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė spaudai Marija Zacharova pareiškė, kad TOK sprendimas „parodo, kaip toli TOK nutolo nuo savo deklaruojamų principų ir pasinėrė į rasizmą ir neonacizmą“.

Th. Bachas, paklaustas apie anksčiau trečiadienį išsakytus Kremliaus komentarus, kalbėjo trumpai ir perleido žodį atstovui spaudai.

TOK prezidentas nurodė, kad yra „daugiau citatų iš Rusijos, kurios yra labai agresyvios, o kadangi kai kurios iš jų yra labai asmeniškos, jei leisite, norėčiau paprašyti Marko Adamso atsakyti į šį klausimą“.

M. Adamsas pridūrė: „Šiandien matėme keletą labai agresyvių pareiškimų iš Rusijos, tačiau vienas komentaras netgi peržengia šias ribas, mes netgi matėme komentarą, kuriame prezidentas, jo tautybė siejama su Holokaustu, o tai yra visiškai nepriimtina ir pasiekia naują žemiausią lygį.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Is viso uteleti okupantai

Is viso uteleti okupantai portretas
zudikai neturi but prileidziami,i jokias varzybas,ar organizacijas??.negali derintis zmoniu zudymas,kankinimas,ir sportas?taip iskrypeliai jauciasi kad teisus. ??

Inga

Inga portretas
Bravo bravo super

Dar

Dar portretas
Tie idijotai kažką su rusynu kalba
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių