Quantcast

Suomijoje – varžovų žvalgyba, lemiamas rankinio mūšis – Lietuvoje

„Manau, jėgos – apylygės, tad mūsų ir lietuvių galimybes vertinčiau 50:50“, – pareiškė Suomijos vyrų rankinio rinktinės strategas švedas Ola Lindgrenas.

Pokyčiai trenerių štabe

Lietuviai ir suomiai jėgas išmėgins šiandien Vantos mieste ir 17 d. Alytuje. Tai bus 2025 m. pasaulio čempionato antrojo atrankos etapo mačas.

Dėl įsipareigojimų Kataro klubui „Al Arabi“ mūsiškių rinktinei negali vadovauti vyriausiasis treneris Gintaras Savukynas. Tad Lietuvos ekipai diriguos G. Savukyno asistentai Egidijus Petkevičius ir Gintaras Paškevičius.

„Su kolega Gintaru kalbamės po kelis kartus per dieną ir nuolat keičiamės informacija. Jis daug prisideda prie pasiruošimo treniruotėms ir rungtynėms“, – sakė E. Petkevičius.

„Vyriausiojo trenerio G. Savukyno asistentai jau ne pirmus metus dirba kartu, todėl viskas vyksta sklandžiai. Nuotaikos rinktinėje geros kaip visada, esame tarsi broliai“, – teigė komandos kapitonas Gerdas Babarskas.

Ruošiasi: lietuviai treniruočių stovyklą surengė Alytuje, kur kovo 17-ąją žais antras rungtynes su suomiais. / rankinis.lt nuotr.

Įvardijo kozirius

Suomijos rankininkai pasaulio čempionato atrankos etapą pradėjo akistata su Didžiosios Britanijos ekipa ir eliminavo ją laimėję santykiu 25:16, 33:12.

„Neabejoju, kad rungtynės su lietuviais bus itin atkaklios, nes nei mes, nei jie – ne favoritai“, – sakė suomių komandos vyriausiasis treneris O. Lindgrenas, kuris, būdamas žaidėjas, su Švedijos rinktine tris kartus tapo olimpiniu vicečempionu, dukart pasaulio ir keturiskart Europos čempionu.

„Daugiau analizavome Suomijos rankininkų rungtynes su norvegais ir serbais, nes britų ekipa – žemesnio lygio. Suomiai turi ryškų lyderį, jam stabdyti paruošėme ne tik planą A, bet ir B, o jeigu prireiks – bus ir C. Kelia nerimą tai, kad mūsų gynybos ramstis G. Babarskas turi sveikatos problemų, bet, nepaisydamas skausmų, veržiasi į aikštę. Kapitono pavyzdys įkvepia ir kitus žaidėjus“, – kalbėjo E. Petkevičius.

Suomiai turi ryškų lyderį, jam stabdyti paruošėme ne tik planą A, bet ir B, o jeigu prireiks – bus ir C.

„Suomiai dar nėra pasiekę įspūdingų rezultatų Europoje, bet turi kelis aukšto lygio rankininkus, gerai ginasi, per rungtynes kaitalioja tiek puolimo, tiek gynybos taktiką. Mūsų pranašumas, kad antrą mačą žaisime namuose, nes Suomijoje bus labiau žvalgyba. Žinome, kad varžovai savo arenoje mus spaus visomis jėgomis, bet viską lems dvikova Alytuje“, – tvirtino G. Babarskas.

Lyderis – legionierius

Suomių gretose – septyni legionieriai, atstovaujantys Švedijos, Islandijos ir Vokietijos klubams.

Žinomiausias – 25-erių Benjaminas Helanderis, tris sezonus žaidęs vienoje stipriausių Vokietijos ekipų „Rhein-Neckar Lowen“, su kuria iškovojo šalies taurę, du sezonus rungtyniavęs Europos lygoje. Šiuo metu B. Helanderis tęsia karjerą Švedijoje, komandoje „Alingsas“.

Labiausiai patyrę – jau 89 kartus nacionalinei rinktinei atstovavęs vartininkas Mikaelis Miakelia, 78 rungtynes sužaidęs Richardas Sundbergas, 53 mačus – Ronis Syrjala.

rankinis.lt nuotr.


Lietuva

Vartininkai: Lukas Gurskis (Vilniaus „Amber“), Matas Pranckevičius ir Giedrius Morkūnas (abu – Vilniaus „Šviesa“).

Kitų pozicijų žaidėjai: Ernestas Stvolas ir Matas Aukštikalnis (abu – „Amber“), Mantas Urvikis („Šviesa“), Gerdas Babarskas („Aix“, Prancūzija), Karolis Antanavičius („Alpla“, Austrija), Aidenas Malašinskas („Buzau“, Rumunija), Benas Petreikis („N-Lubbecke“, Vokietija), Džiugas Jusys („HSG Hanau“, Vokietija), Benas Butkus („Hildesheim“, Vokietija), Andrius Montvilas ir Marius Kairys (abu – Kauno „Granitas-Karys“), Mindaugas Dumčius („Elbflorenz“, Vokietija), Karolis Grigas (Alytaus „Varsa-Stronglasas“), Romas Aukštikalnis („Empor Rostock“, Vokietija), Tomas Drakšas (Klaipėdos „Dragūnas“).

Suomija

Vartininkai: Mikaelis Miakelia („Hammarby“, Švedija), Patrikas Roslanderis („Grankula“, Suomija).

Kitų pozicijų žaidėjai: Benjaminas Helanderis ir Maxas Granlundas (abu – „Alingsas“, Švedija), Linusas Lindbergas („Varberg“, Švedija), Robinas Granlundas („Guif“, Švedija), Miska Henrikssonas ir Jonathanas Ekmanas (abu – BK-46, Suomija), Richardas Sundbergas ir Kalle Kankaanpia (abu – „Grankula“), Fredrikas Von Troilis („Stralsunder“, Vokietija), Ronis Syrjala ir Benjaminas Peitsaro (abu – „Dicken“, Suomija), Viktoras Groenmarkas („Hifk“, Suomija), Santeris Vainionpia („Cocks“, Suomija), Fredrikas Karlssonas („Orebro“, Švedija).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių