Quantcast

Lietuvių laimikis pasaulio banglenčių čempionate – vieta šalia indų

  • Teksto dydis:

Salvadore įvykusiame Tarptautinės banglenčių asociacijos (ISA) organizuotame pasaulio čempionate dalyvavusiems lietuviams, anot jų pačių atstovo, sekėsi puikiai. Šaliai atstovę trys banglentininkai iškovojo 56–57 vietas, kurias pasidalijo su Indijos atstovų komanda.

Iš viso pasaulio čempionate dalyvavo 63 šalys. Paskutinę vietą užėmė prieigos prie jūros neturinčio Afganistano komanda.

Lietuvai pasaulio čempionate atstovavo trys profesionalūs banglenčių treneriai, kaip teigta viešai, įgūdžius žiemą tobulinę Meksikoje, Kanarų salose, Maroke, Portugalijoje, Šri Lankoje.

Pasaulio čempionate debiutavo Rokas Bakstys ir Jokūbas Vaitkevičius. O „Surf Camp“ banglenčių akademijos įkūrėjas Girmantas Neniškis į pasaulio čempionatą vyko jau antrą kartą.

R. Bakstys tapo pirmuoju lietuviu, pasiekusiu antrą paguodos etapą pasaulio čempionate, skelbta pranešime spaudai.

Į dienraščio klausimą, kaip sekėsi čempionate, G. Neniškis atsakė vienu žodžiu – puikiai.

Paklaustas, ar džiaugiasi 56–57 vietos laimėjimu, G. Neniškis patikino: „Žinoma, kad džiaugiamės. O kodėl reikėtų nesidžiaugti?“

Pasiteiravus, ar nesinorėjo aukštesnės vietos, G. Neniškis sakė, kad sportas – nenuspėjamas dalykas.

„Na, matote, sportas – toks dalykas. Ne viskas nuo norų priklauso“, – kalbėjo sportininkas.

Tačiau klausimas, kas lėmė tokį rezultatą, suerzino G. Neniškį ir banglentininkas nutraukė pokalbį.

Tiesa, vėliau jis išplėtojo savo mintis feisbuke. Šmeižimo požymių turinčiomis frazėmis pasamprotavęs apie purvasklaidą ir pasipiktinęs mėginimais lyginti lietuvių banglentininkų pasirodymus su Afganistano atstovų, rėžė iš peties. „Akivaizdu, kad trys bybiagalviai (tebūnie Kooksas, Bybinavičius ir Kiauštenis, sąskambis su tikromis pavardėmis yra atsitiktinis) toliau bando kompromituoti banglenčių sportą“, – padarė išvadą žmogus (kalba netaisyta – red.).

„Kaip vertinti 56–57 vietą pasaulio čempionate? Nuostabiai. Tai, kad 50 proc. sudėties rinktinė išvis yra pasaulio čempionate, jau yra didžiulis laimėjimas. Tai, kad lietuviai banglentininkai, suvokdami, jog važiuoja pralaimėti, leidžia savo asmeninius pinigus ir neša Lietuvos vėliavą ir vardą pasaulyje yra pati didžiausia pergalė“, – teigė G. Neniškis.

Vis dėlto adekvačiai mąstant, turėtų būti aišku, kad sportą kompromituoja ne nežinia kokie asmenys, o rezultatai, pademonstruoti varžybų metu.

Pasaulio čempionais ISA organizuotame čempionate tapo Alexas Clelandas iš Meksikos ir Tatiana Weston Webb, atstovaujanti Brazilijai.

Ukraina, kuri šiuo metu kovoja su Rusijos agresija savo žemėje, užėmė 40-ąją vietą.

Kaimynams latviams šis čempionatas taip pat nebuvo sėkmingas, Latvijos komanda užėmė priešpaskutinę vietą – 62-ąją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ai

ai portretas
geriau parasykit kiek mum kainavo situ veltedziu vojazai?

jo

jo portretas
sporto turistai ir tiek. aisku kai ministerijai vadovavo buka ackarike svogeriam pinigu netruko...

Kaunas

Kaunas portretas
o estai kurioje vietoje? :)
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių