Quantcast

Keturios iš keturių: Lietuvos ledo ritulininkai kovos dėl aukso

Lietuvos vyrų ledo ritulio rinktinė laimėjo ir ketvirtąsias rungtynes „2024 IIHF Pasaulio Ledo Ritulio Čempionato I Diviziono, B Grupės“ turnyre, skelbia hockey.lt.

Lietuvos ledo ritulininkai trečiadienį ketvirtojo turo rungtynėse 3:0 nugalėjo Kinijos ledo ritulininkus. Ši pergalė garantavo sidabrą, o paskutiniame ture su taškų taip pat nepraradusiais ukrainiečiais lietuviai kausis dėl aukso ir kelialapio aukštyn.

Lietuvos rinktinės puolimą šiose rungtynėse vėl užvedė Markas Kaleinikovas. Puolėjas penktąją minutę įvarčiu išvedė lietuvius į priekį (04:10, rez. perd. Ugnius Čižas, Paulius Gintautas).

Nepaisant greito įvarčio, padidinti savo persvaros Lietuvos rinktinei nepavyko iki pat trečiojo kėlinio. Tiesa, varžovams pasižymėti taip pat nepavyko, o visus jų bandymus neutralizavo antrąjį kartą šiame čempionate įvarčių nepraleidęs Mantas Armalis.

Prasidėjus antrajam kėliniui į oponentų zoną įkirto Paulius Gintautas, kuris suklaidino gynėją ir pasiuntė ritulį vartininkui nepatogia trajektorija, o po metimo ritulys atsidūrė vartuose (40:53, rez. perd. U. Čižas, Edgaras Protčenko).

Iki rungtynių finišo likus vos sekundei, buvo skirtas baudinys į Kinijos rinktinės vartus. Jį realizuoti stojo Martynas Grinius, kuris užtikrintai suklaidino oponentų vartininką ir pelnė savo pirmąjį įvartį šiame čempionate (59:59).

Rytoj „2024 IIHF Pasaulio Ledo Ritulio Čempionato I Diviziono, B Grupės“ turnyre – poilsio diena. Paskutinės rungtynės „Twinsbet“ arenoje startuos penktadienį, 19.30 val. Lietuvos rinktinės laukia kova dėl aukso medalių su Ukraina.

Balandžio 27 – gegužės 3 dienomis Vilnių sudrebins „2024 IIHF Pasaulio Ledo Ritulio Čempionato I Diviziono, B Grupės“ kovos. Įsigyti bilietus į „Twinsbet“ arenoje vyksiantį renginį galite bilietai.lt portale.


Šiame straipsnyje: ledo ritulysKinija Lietuva

NAUJAUSI KOMENTARAI

!=]

!=] portretas
Vistiek krepšinis nublanksta ?=]

.

. portretas
Ledo ritulyje divizionuose kovojama tik dėl pirmos vietos, t.y. dėl perėjimo į aukštesnį divizioną, o tai yra 23 vieta tarpvalstybinio čempionato įskaitoje. Visos kitos vietos - niekas. Apie jokį auksą kalbos negali būti. Aišku puiku būtų jei laimėtų Lt komanda, bet kai rungiamasi balose, o ne ant ledo, tai toks tas ir laimėjimas, kaip plaukimas baseine be vandens.

Šaunuoliai

Šaunuoliai portretas
Sunku patikėti, kad Lietuvos rinktinė tapo rimta ledo ritulio žaidėja. Pirmyn Lietuviai. Ačiū už gražų ledo ritulį. Ateis ta akimirka, kai kanadiečius, čekus, švedus ir suomius aplošite.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių