Quantcast

Po Rusijos smūgių Ukrainoje elektros neteko kone pusė milijono namų ūkių

  • Teksto dydis:

Rusijai praėjusią naktį apšaudžius energetikos infrastruktūros objektus Ukrainos Sumų ir Charkivo srityse, be elektros liko kone pusė milijono namų ūkių, pirmadienį pranešė ukrainiečių Energetikos ministerija.

Abu minėti Ukrainos regionai yra prie Rusijos sienos.

Pastaraisiais mėnesiais Maskvos pajėgos suintensyvino smūgius Ukrainos energetikos objektams. Dėl jų buvo nutraukta didelė dalis gamybos, visoje šalyje trūkinėjo ir buvo ribojamas elektros energijos tiekimas.

„Naktį priešas apšaudė energetikos infrastruktūrą Sumų regione. Daugiau kaip 400 tūkst. namų ūkių Sumuose ir kituose regiono miestuose bei kaimuose buvo atjungti nuo elektros energijos tiekimo“, – teigė ministerija.

Ji pridūrė, kad ryte energijos tiekimas buvo iš dalies atnaujintas.

Sumų regionas ribojasi su Rusija ir invazijos metu yra tapęs rusų smūgių taikiniu, tačiau jis yra toli nuo toliau į pietus esančių kovos židinių. Visgi jame, kaip ir kaimyniniame Charkivo regione, padaugėjo smūgių.

„Naudotojai Charkivo srityje taip pat buvo atjungti [nuo elektros tiekimo]“, – teigė ministerija.

Kyjivas teigia, kad Maskva intensyvina atakas prieš gegužės 9-ąją, kai Rusija iškilmingai minės pergalę Antrajame pasauliniame kare, Ukrainai laukiant, kol iš Jungtinių Valstijų bus atgabenta itin svarbios ginkluotės.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojeneturi elektrosatakos UkrainojeRusijos ataka

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių