Quantcast

O. Syrskis: situacija Ukrainos fronto linijoje yra pablogėjusi

  • Teksto dydis:

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiasis vadas Oleksandras Syrskis sekmadienį pareiškė, kad situacija fronto linijoje yra pablogėjusi.

Anksčiau šiais metais Maskva suintensyvino puolimą Ukrainoje ypač rytiniame Donecko regione.

„Padėtis fronte pablogėjo“, – socialiniame tinkle „Facebook“ pareiškė jis.

O. Syrskis pridūrė, kad Rusija šiuo metu vykdo puolimą palei visą frontą ir, jo teigimu, Maskva mūšio lauke pasiekė taktinių laimėjimų.

Sekmadienį jis nurodė, kad kai kuriose vietovėse Ukrainos kariai pasitraukė į naujas gynybos linijas toliau į vakarus, ir pripažino, kad Kyjivas patyrė teritorinių pralaimėjimų.

„Priešas sutelkė savo pagrindines pastangas keliuose sektoriuose ir įgijo didelį pajėgų ir priemonių pranašumą“, – nurodė O. Syrskis.

Kiek anksčiau Rusijos gynybos ministerija paskelbė, kad jos pajėgos užėmė kaimą, esantį maždaug už 10 km į šiaurę nuo Avdijivkos Ukrainos rytinėje Donecko srityje.

Šiuo metu Ukrainos pajėgoms trūksta šaudmenų ir karių.

Po kelis mėnesius trukusių JAV politinių ginčų anksčiau šią savaitę JAV Senatas patvirtinto 61 mlrd. JAV dolerių (57,3 mlrd. eurų) vertės pagalbos paketą, kuris turėtų padėti stabilizuoti padėtį fronto linijoje.

Tačiau Ukrainos karinės žvalgybos vadovas Kyryla Budanovas šį mėnesį sakė, kad Ukrainos padėtis fronto linijoje maždaug nuo gegužės vidurio iki birželio pradžios tikriausiai blogės.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojefronto linijaRusijos kariai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių