Quantcast

Meksikoje Akapulko mieste rasti 10 žmonių palaikai, kai kurie iš jų – tiesiog gatvėje

Kadaise kerinčiame, tačiau dabar organizuotų nusikaltėlių gaujų terorizuojamame Meksikos Akapulko kurorte rasti besimėtantys dešimties žmonių palaikai, antradienį pranešė valdžios atstovai.

Vietos visuomenės saugumo biuro teigimu, dviejų moterų ir keturių vyrų kūnai pirmadienio naktį buvo palikti vienoje alėjoje netoli turgaus.

Šio Ramiojo vandenyno pakrantėje įsikūrusio miesto žiniasklaida nurodė, kad kūnai buvo išmesti iš automobilio.

Oficialūs asmenys pridūrė, kad per susišaudymą Emiliano Zapatos rajone žuvo trys vyriškiai, dar trys buvo sužeisti.

Valdžios pareigūnai dar vieno vyro palaikus su šautine žaizda galvoje rado turistų lankomoje miesto dalyje.

Kadaise Akapulkas buvo pamėgta pasaulio turtingųjų ir įžymybių pramogų vieta, tačiau pastaruoju dešimtmečiu jo spindesys išblėso, mat užsienio turistus nubaidė kruvini išpuoliai, dėl kurių miestas tapo vienu iš pavojingiausių pasaulyje.

Miestas yra įsikūręs Guerero valstijoje – viename iš labiausiai nuo prekybos narkotikais kenčiančių Meksikos regionų. Per kartelių nesutarimus 2023 m. valstijoje buvo užfiksuota 1 890 žmogžudysčių.

Kylant gaujų smurto bangai, nuo 2006 m., kai tuometinis prezidentas Felipe Calderonas pradėjo karinę operaciją prieš narkotikų kartelius, Meksikoje buvo įvykdyta daugiau nei 450 000 žmogžudysčių.

Nusikaltėlių gaujos verčiasi ne tik prekyba narkotikais, bet ir kitokia neteisėta veika, pavyzdžiui, neteisėtų migrantų gabenimu, reketu ir kuro vagystėmis.

Šioje Lotynų Amerikos šalyje kiekvieną dieną žudomi ir grobiami žmonės, o artėjant birželio 2 d. įvyksiantiems vietos, nacionaliniams ir parlamento rinkimams, politinio pobūdžio ir gaujų nusikaltimų skaičius tik išaugo.

Praėjusią savaitę 11 žmonių palaikai buvo rasti netoli pietinės sienos esančioje Čiapaso valstijoje, kurią taip pat krečia narkotikų kartelių karai dėl teritorijos.

Dar prieš savaitę devyni kūnai rasti Moreloso mieste Zakatekaso valstijoje – tai buvo jau antras toks radinys per dvi dienas šiame smurto apimtame šiaurės regione.

Apklausų duomenimis, daugelis meksikiečių mano, kad saugumo trūkumas yra aktualiausia problema, kurią turėtų spręsti naujoji vyriausybė.

Kadenciją baigiantis prezidentas Andresas Manuelis Lopezas Obradoras daugiausiai dėmesio skyrė spręsti nusikalstamumą skatinančias priežastis, tokias, kaip skurdas ir nelygybė, šią savo politiką vadindamas „apsikabinkime, o ne šaudykime“.

Valdančiosios partijos kandidatė Claudia Sheinbaum, turinti visas galimybes tapti pirmąją Meksikos prezidente, nori tęsti A. Obradoro strategiją kovoti su nusikalstamumo šaknimis.

Opozicijai atstovaujantis kandidatas Xochitlas Galvezas prisiekė kartelių atžvilgiu imtis griežtesnių veiksmų, sakydamas, kad „Su nusikaltėliais nebesiglėbesčiuosime“.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių