Quantcast

Lenkijoje užsikrėtimo koronavirusu atvejų skaičius padidėjo iki 17 850

Lenkijoje per parą užfiksuoti 235 nauji užsikrėtimo koronavirusu atvejai, bendras infekuotųjų skaičius išaugo iki 17 850. Tai penktadienį pranešė šalies Sveikatos apsaugos ministerija.

Po kelių stabilumo savaičių, kai per parą vidutiniškai buvo fiksuojama maždaug 300 užsikrėtimo atvejų, antradienį buvo paskelbta apie 595 naujus pacientus, trečiadienį – apie 322, ketvirtadienį – apie dar 411.

Naujausiais duomenimis, nuo kovo 4 d., kai Lenkijoje koronavirusas buvo nustatytas pirmajam pacientui, mirė 893 infekuotieji, 6 918 pacientų pasveiko.

Šiuo metu šalies ligoninėse yra daugiau kaip 2,5 tūkstančio pacientų, kuriems diagnozuotas koronavirusas, apie 95 tūkstančius lenkų laikosi namų karantino reikalavimų. Pastarosiomis savaitėmis buvo atlikta apie 550 tūkstančių testų dėl koronaviruso.

Anksčiau Sveikatos apsaugos ministerijos vadovas Lukaszas Szumowskis pareiškė, kad epidemijos pikas Lenkijoje dar nepasiektas ir, naujausiais duomenimis, jo galima sulaukti ne gegužę-birželį, kaip manyta anksčiau, o tik rudenį.

Siekdama užkirsti kelią infekcijos plitimui, Lenkijos valdžia kovo viduryje paskelbė epidemijos režimą, uždarė sienas užsieniečiams ir visiems į šalį įvažiuojantiems žmonėms skiria 14 dienų karantiną. Lenkijoje nedirba švietimo, kultūros ir sporto įstaigos, uždrausti masiniai renginiai. Visi piliečiai viešose vietose turi laikytis 2 metrų socialinio atstumo ir dėvėti apsaugines kaukes.

Trečiadienį Vidaus reikalų ir administracijos ministerija pranešė, kad Lenkija iki birželio 12 d. pratęsė sienų kontrolę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių