Quantcast

„Islamo valstybė“ pranešė apie savo lyderio žūtį

  • Teksto dydis:

Grupuotė „Islamo valstybė“ (IS) ketvirtadienį paskelbė apie savo lyderio Abu Husseino al Qurashi (Abu Huseino Kurašio) mirtį, kuris, jos teigimu, žuvo per susirėmimus Sirijos šiaurės vakaruose.

A. H. al Qurashi žuvo po tiesioginių susirėmimų su džihadistų grupuote „Hayat Tahrir al Sham“ Idlibo provincijoje, pranešė IS atstovas įrašytoje žinutėje savo kanaluose platformoje „Telegram“, nenurodydamas, kada jis buvo nužudytas.

Atstovas paskelbė, kad naujuoju – penktuoju – grupuotės lyderiu tapo Abi Hafsanas al Hashimi al Qurashi (Abi Hafsanas Hašimis Kurašis).

Po staigaus iškilimo Irake ir Sirijoje 2014 metais, kai užkariavo didžiulius teritorijos plotus, IS įkurtas „kalifatas“ žlugo po puolimų bangos.

Sunitų musulmonų ekstremistų grupuotės griežtas ir teroro kupinas valdymas pasižymėjo galvų nukirsdinimais ir masinėmis šaudynėmis.

2017 metais ji buvo sutriuškinta Irake, o po dvejų metų – Sirijoje, tačiau vadinamosios „miegančios kuopelės“ vis dar vykdo išpuolius abiejose šalyse.

Praėjusių metų lapkritį IS pranešė, kad ankstesnis jos lyderis Abu Hasanas al Hashimi al Qurashi (Abu Hasanas Hašimis Kurašis) buvo nužudytas.

Jo pirmtakas Abu Ibrahimas al Qurashi (Abu Ibrahimas Kurašis) buvo nužudytas praėjusių metų vasarį per Jungtinių Valstijų reidą Idlibo provincijoje.

Pirmasis grupuotės „kalifas“ Abu Bakras al Baghdadi (Abu Bakras Bagdadis) buvo nužudytas 2019 metų spalį, taip pat Idlibe.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai va

Tai va portretas
Nusipelne zmogelis.iskeliavo i roju kur jo laukia 40 asilu pateliu.gales linksmintis y-aaaa y-aaaaa
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių