Quantcast

„Hamas“ ginkluotasis sparnas paskelbė dviejų Gazos Ruože laikomų įkaitų vaizdo įrašą

  • Teksto dydis:

Palestiniečių kovotojų grupuotės „Hamas“ ginkluotasis sparnas šeštadienį paskelbė vaizdo įrašą, kuriame užfiksuoti du Gazos Ruože įkaitais laikomi vyrai, matomi gyvi.

Įkaitų ir dingusiųjų šeimų forumu pasivadinusi kampanijos grupė savo pareiškime nurodė, kad šie du asmenys yra Keithas Siegelis (Kitas Zigelis) ir Omri Miranas (Omris Miranas), kuriuos kovotojai pagrobė per „Hamas“ spalio 7-osios išpuolį Izraelio pietuose.

„Keitho Siegelio ir Omri Mirano gyvybės įrodymas yra akivaizdžiausias įrodymas, kad Izraelio vyriausybė privalo padaryti viską, kad iki Nepriklausomybės dienos (gegužės 14-ąją) būtų patvirtintas susitarimas dėl visų įkaitų grąžinimo, – pabrėžė forumas. – Gyvieji turėtų grįžti reabilitacijai, o nužudytieji turėtų būti oriai palaidoti.“

Naujausias vaizdo įrašas pasirodė praėjus vos trims dienoms po to, kai „Hamas“ paskelbė kitą vaizdo įrašą, kuriame užfiksuotas įkaitas Hershas Goldbergas-Polinas (Heršas Goldbergas-Polinas), taip pat matomas gyvas.

Vaizdo įraše įkaitai, regis, kalbėjo per prievartą.

„Hamas“ nelaisvėje esu jau 202 dienas. Padėtis čia nemaloni, sunki, yra daug bombų“, – sako vaizdo įraše girdimas O. Miranas, o tai rodo, kad įrašas darytas anksčiau šią savaitę.

„Atėjo laikas pasiekti susitarimą, kuris padėtų mums iš čia ištrūkti sveikiems ir saugiems... Toliau protestuokite, kad dabar būtų pasiektas susitarimas“, – teigė jis.

Šeštadienį paskelbtas vaizdo įrašas pasirodė po to, kai „Hamas“ paskelbė, jog gavo ir studijuoja naujausią Izraelio atsakomąjį pasiūlymą dėl galimų paliaubų Gazos Ruože ir įkaitų paleidimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių