Quantcast

Vokietija: surengti reidai „Hamas“ narių ir rėmėjų namuose

Ketvirtadienį Vokietija pranešė, kad keturiuose regionuose vyksta reidai „Hamas“ ir kitos, šalyje irgi uždraustos, palestiniečių organizacijos narių ir rėmėjų namuose.

„Vykdome veiksmus prieš radikalius islamistus. Uždraudę Vokietijoje „Hamas“ ir „Samidoun“, pasiuntėme aiškų signalą, kad netoleruosime jokio barbariško „Hamas“ teroro prieš Izraelį pateisinimo ar rėmimo“, - sakoma vidaus reikalų ministrės Nancy Faeser pareiškime.

Vokietijos saugumo pajėgos atliko kratas Berlyne, Žemutinėje Saksonijoje, Šiaurės Reino ir Vestfalijos bei Šlėzvigo ir Holšteino žemėse. Vien Berlyne reiduose prieš dvi uždraustas palestiniečių organizacijas dalyvavo daugiau nei 300 pareigūnų, kratos atliktos 11-oje vietų.

Vokietijos vyriausybė uždraudė abi grupes anksčiau šį mėnesį. Federalinė vidaus reikalų ministerija apie reidus paskelbė ketvirtadienio rytą. Administraciniai teismai nurodė imtis priemonių, kad įgyvendinant draudimus būtų atskleista šių uždraustų organizacijų struktūra, sakoma ministerijos pranešime.

Lapkričio 2 d. Vokietijos vyriausybė uždraudė palestiniečių kalinių gynimo grupę „Samidoun“ ir įvedė papildomų priemonių, kad būtų panaikinta parama islamistų grupuotei „Hamas“, jau įtrauktai į Europos Sąjungos teroristinių organizacijų sąrašą. „Samidoun“, kaip tarptautinis tinklas, skleidžia prieš Izraelį ir žydus nukreiptą propagandą ir dedasi „solidarumo organizacija“, kuri įvairiose šalyse rūpinasi kaliniais“, – sakė N. Faeser.

Pagal šį draudimą grupuočių turtas gali būti konfiskuotas, uždrausta bet kokia jų veikla internete ar socialinėje žiniasklaidoje, veikla šiose organizacijose laikoma nusikalstama.

Pastaruoju metu Vokietijoje labai padaugėjo federalinio generalinio prokuroro inicijuotų naujų tyrimų dėl terorizmo. Nuo sausio pradžios iki rugsėjo pabaigos buvo pradėti 356 tyrimai, susiję su islamistų terorizmu, dauguma jų - dėl kaltinimų naryste teroristinėje organizacijoje. Pernai buvo pradėti 183 tokie tyrimai.

Be to, per devynis šių metų mėnesius buvo pradėtas 151 tyrimas dėl tarptautinio, tačiau su islamu nesusijusio, terorizmo - 42 proc. daugiau, nei tuo pačiu laikotarpiu 2022 metais. Birželio mėnesį Frankfurto oro uoste buvo sulaikytas įtariamasis iš Kurdistano darbininkų partijos (PKK), taip pat uždraustos Vokietijoje. Kiti tyrimai susiję su dešiniųjų ekstremistų terorizmu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių