Quantcast

Tūkstančiai žmonių Malmėje dalyvavo palestiniečius remiančioje demonstracijoje

Švedijos Malmės mieste, kur vyksta šiųmetis „Eurovizijos“ dainų konkursas, tūkstančiai žmonių ketvirtadienio popietę dalyvavo palestiniečius remiančioje demonstracijoje.

Policijos duomenimis, apie 8 tūkst. žmonių susirinko Rotušės aikštėje ir iš ten ėjo per miesto centrą. Tai buvo ne tik Malmės gyventojai. Į protestą atvyko ir žmonės iš Kopenhagos, Geteborgo bei Stokholmo. Matėsi ir šeimų su vaikais.

Demonstrantai, anot žiniasklaidos, daugiausiai skandavo „Laisvę Palestinai“, tačiau girdėjosi ir „Nuo upės iki jūros“ – šį šūkį dėl esą užmaskuoto antisemitizmo kai kurios šalys draudžia. Dalyviai taip pat naudojo tokius antiizraelietiškus šūkius, kaip „Izraelis žlugs“ ar laikė rankose plakatus su atvaizduota Palestinos valstybe dabartinių Izraelio sienų ribose. Izraelio premjerą Benyaminą Netanyahu demonstrantai vadino žudiku.

Daugelyje plakatų taip pat buvo reikalaujama pašalinti Izraelį iš „Eurovizijos“ dainų konkurso. Šeštadienį Malmėje vyks konkurso finalas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Asa

Asa portretas
Rusija su izrailiu broliai dvyniai Neatskiriami broliai stalinas juk izraili padejo ikurti

Anonimas

Anonimas portretas
Atsius Izraelis jums Arabiskos mesos kad nereiketu i Lenkija vazineti,Jums gi nesvarbu Ar macai su liet krauju.ar arabu zmoniu mesa.

Anonimas

Anonimas portretas
Pilieciui-juodsnukiui,Zydai visur dalyvauja,O lietuviai su rusais visur draugauja kartu sibira atstatinejo,Kazachstane derliu nuiminejo,kysius i maskva veze patys neturejo ka esti.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių